Mam jedno zdjęcie tych kwiatów gdy zamiast Sintry była OURW, lecz niestety jest niskiej jakości:

Te kwiaty początkowo były w całości rtęciowe i wysięgników było więcej. Następnie część opraw wymieniono na sodowe i przez parę lat była mieszanka opraw sodowych i rtęciowych mniej więcej w proporcji 1:1. Potem część wysięgników ucięto i stało się tak, że na 3 z 4 słupów zostały tylko 2 oprawy Viento IVH (tak jest do dziś), a na rodzynie 3 oprawy, 2 IVH i OURW która cały czas miała rtęć. Potem tylko podmieniono tę OURW na Sintrę.
Swoją drogą to o ile ta Sintra na kwiecie jest już jakiś czas, to inne sopockie OURW (które w odróżnieniu od tej na kwiecie były usodowione) przetrwały znacznie dłużej i dopiero w tym roku je wymieniono, co ciekawe też na Sintry.
W Gdyni jeśli chodzi zaś o modernizacje oświetlenia to gdy na Śląskiej tylko modyfikowano oświetlenie samo w sobie tak na ul. Władysława IV było to połączone z remontem ulicy. Na Śląskiej modyfikowano od razu z 10 OURW2250 na 6 SGS203, a jako, że działo się to na przestrzeni około tygodnia to jednego dnia z dni tego tygodnia można było zobaczyć taki widok, że jeden kwiat na Śląskiej był już usodowiony w docelowej postaci, a pozostałe kwiaty były nadal w oryginalnej postaci 10xOURW i w takim układzie to świeciło. Ulica w rtęci i pojedynczy punkt z sodowym światłem po środku odcinka między skrzyżowaniem z Warszawską, a skrzyżowaniem z Podolską
Na Władysława IV po obcięciu ramion i usunięciu OURW na czas remontu ulicy zamontowane były tylko 2 tymczasowe oprawy sodowe na słup i było dość ciemno nocą (w końcu czego się spodziewać po tylko dwóch oprawach na tak wysokim słupie), dopiero potem zamontowano docelowe 6 SGS203. Przynajmniej tak to zapamiętałem, może w rzeczywistości było odrobinę inaczej.
Przed dworcem przez jakiś czas była mieszanka OURW i kwadratówek:
http://phototrans.pl/14,739142,0,______ ... 12073.htmlSam jednak nie jestem pewien jednej informacji co kiedyś zasłyszałem. Podobno ten kwiat na ul. Podjazd przez jakiś czas miał 10 sodowych Strad:
link do GSVCzy to prawda?