Ten kwiat był magiczny gdyż przed LEDyzacją miał komplet świecących OURW400 (w pobliżu drugi kwiat, obecnie też zledyzowany, miał mieszankę OURW i Strad). Ze względu na szczególność i piękno pokażę zdjęcia z 2021, które w jakimś wątku kiedyś się przewinęły:
Tak, wszystkie kwiaty zledyzowane, a także różne klasyki co były na elewacjach budynków też wymieniono na LEDy. Jedynie z wnętrza jednej z hal zakładowych dochodziło zielonkawe światło charakterystyczne dla rtęciówek.
Jak byłem w październiku w Bydgoszczy, to widziałem już zledyzowane kwiaty, cierszę się, że nie pozostawiono pustych wysięgników i nocą wyglądają przez to nadal fantastycznie.
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
To ja może wstawię coś z Torunia z dzisiaj, niestety zdjęcia robione przy kiepskiej pogodzie ale nie było innej możliwości. Ulica Przy Kaszowniku bardzo blisko Starego Miasta - odcinek na wysokości cmentarza w stronę Ronda Niepodległości. Ogólnie charakterystyczne jest to, że na bardzo wielu masztach zdemontowano po jednej oprawie i pozostawiono gołe wysięgniki, często z wystającym przewodem... Wydaje mi się, że taki stan rzeczy był już w 2017-2018 r. jak dość często bywałem w Toruniu na zajęciach
W drugą stronę - odcinek w stronę dworca Toruń Miasto/Placu Pokoju Toruńskiego :
To jeszcze kilka zdjęć kwiatów z Torunia bo pomimo, że dużo wysokich masztów wyleciało w ostatnich latach to jednak mam wrażenie, że jeszcze całkiem sporo jest ich w mieście
Okolice dworca Toruń Wschodni - plac F. Skarbka pod dworcem (wybaczcie te plamy na obiektywie ale zdjęcia robiłem na szybkiego i zauważyłem je dopiero później)
Ulica Skłodowskiej :
Ulica Kościuszki i ciąg masztów, które możliwe, że niedługo wylecą bo podobno planowany jest remont torowiska na tym odcinku...
Jeszcze jedna lokalizacja - ulica Konstytucji 3-go maja, osiedle Na Skarpie. Pokazał mi ją kolega Edziu z forum, sam bym tego miejsca nie znalazł Przy tej ulicy jest dość długi ciąg dużych kwiatów i ku mojemu zaskoczeniu są tam jeszcze nawet serie krótki, na pozostałych masztach są też inne oprawy - MALAGI, Strady.