Może nie jest to kretynizm największego kalibru, ale idiotycznie wygląda ten znacznie niższy słup: Nie jest to jedyny taki przypadek w Gdyni, Droga Gdyńska jest od Stryjskiej do Wielkopolskiej prawie w całości oświetlona duetami Lun, prawie, bo jeden słup jest tak samo niski jak ten powyżej i zamiast duetu Lun jest duet SGS203.
Z takim niskim słupem też się spotkałem parę razy. Pamiętam, jak byłem mały i jeździłem jedną z dróg wylotowych z Gliwic, to widziałem pojedyncze takie słupy i zastanawiałem się nawet dlaczego one są takie niskie
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Falcon napisał(a):Może ma nad nim biec linia energetyczna?
Jeżeli rzeczywiście jest tam linia energetyczna to lepiej żeby nie montowali słupa tylko dali duet na 1 i 3 słupie - było by ładniej a tak wygląda jakby słup zapadł się pod ziemię
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
Były już słoiki jako klosze do opraw na korytarzu ale jak to zobaczyłem to płakałem ze śmiechu. Ludzka pomysłowość jak widać nie zna granic. Zdjęcie robił mój kolega z Częstochowy. Miał jakąś robotę w Tarnowie (jakieś instalacje elektryczne) i takie coś zastał w jednej z bram. Za jego zgodą zamieszczam to zdjęcie:
Jak widać klosz zamykany był na kłódkę
Każdy lampiarz z forum wie Co zdejmować a co nie Co jest dobre a co złe Każdy lampiarz z forum wie
Każdy lampiarz w domu ma Stateczniki i TUZa Na oprawach tak się zna Wie jak lampa zaświeca