amisiek napisał(a):nie, tego nie chcę, wolę by tam było jasne białe światło, MH
Nie mów, że nie lubisz cieplutkich śliczniutkich sodówczek

amisiek napisał(a):nie, tego nie chcę, wolę by tam było jasne białe światło, MH
leon0785 napisał(a):Nie mów, że nie lubisz cieplutkich śliczniutkich sodówczek
amisiek napisał(a):leon0785 napisał(a):Nie mów, że nie lubisz cieplutkich śliczniutkich sodówczek
Tak, po prostu kocham je wielką miłością bezgraniczną i w ogóle, całe oświetlenie w domu i zagrodzie mam zrobione z WLS
leon0785 napisał(a):To bardzo dobrze popieram. Ja też kocham sodówki najlepiej SOXY one najładniej świecą
amisiek napisał(a):leon0785 napisał(a):To bardzo dobrze popieram. Ja też kocham sodówki najlepiej SOXY one najładniej świecą
I świetnie nadają się do kurortów, dając im sentymentalny wygląd, doskonale nadają się do parków i innych miejsc, gdzie wymagane jest dobre światło![]()
No dobra koniec tego offtopu. Tak naprawdę to i tak wszyscy wiedzą, że jestem przeciwny instalowaniu lamp sodowych poza dużymi arteriami komunikacyjnymi. W kurortach takich jak Bukowina, powinno być oświetlenie metalohalogenkowe o bardzo dobrej jakości światła!
OBp napisał(a):amisiek napisał(a):leon0785 napisał(a):To bardzo dobrze popieram. Ja też kocham sodówki najlepiej SOXY one najładniej świecą
I świetnie nadają się do kurortów, dając im sentymentalny wygląd, doskonale nadają się do parków i innych miejsc, gdzie wymagane jest dobre światło![]()
No dobra koniec tego offtopu. Tak naprawdę to i tak wszyscy wiedzą, że jestem przeciwny instalowaniu lamp sodowych poza dużymi arteriami komunikacyjnymi. W kurortach takich jak Bukowina, powinno być oświetlenie metalohalogenkowe o bardzo dobrej jakości światła!
Najlepiej, gdyby były to MH o barwie żarówkowej
OBp napisał(a):6500k jest bardzo fajne, ale do starówek lepsze są cieplejsze barwy, moim zdaniemWidziałem MH które świeciły identycznie jak żarówki, świetnie to wyglądało
Whites86 napisał(a):OBp napisał(a):6500k jest bardzo fajne, ale do starówek lepsze są cieplejsze barwy, moim zdaniemWidziałem MH które świeciły identycznie jak żarówki, świetnie to wyglądało
no ja mam idealne porownanie wszedzie powstawiali MH ktore świecą ok 3000K i jak dla mnie to jest kicha, fakt lepiej niz sodówki ale na głownym placu na starym miescie dali 5400K i jest bajatakie światlo najlepiej tam pasuje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości