CDM napisał(a)::arrow: Whites, znakomity okaz!! Dzięki za zdjęcia!! Nie jestem pewien, czy takie coś kiedyś widziałem...Może to jest stara świetlówka bakteriobójcza??
andrzejlisek napisał(a):Słyszałem, ze te lepsze świetlówki bakteriobójcze są tak zrobione, że nie wytwarzają ozonu.
andrzejlisek napisał(a):Słyszałem, ze te lepsze świetlówki bakteriobójcze są tak zrobione, że nie wytwarzają ozonu.
KaszeL napisał(a):andrzejlisek napisał(a):Słyszałem, ze te lepsze świetlówki bakteriobójcze są tak zrobione, że nie wytwarzają ozonu.
Ciekawe jakPrzecież ozon powstaje w wyniku bombardowania powietrze promieniowaniem UV-C. Więc skoro nie wytwarza ozonu, to znaczy że nie świeci w zakresie pozafiołkowym
http://www.prismaecat.lighting.philips.com/ecat/Light/Details.aspx?fh_eds=%C3%9F&fh_location=//prof/pl_PL/categories%3C{fepplg}/countries%3E{pl_PL}/status%3E{act}&fh_refview=search&fh_search=TUV&fh_secondid=927900504007_2&left_nav=pl_pl&tab=family
Whites86 napisał(a):qba napisał(a):Dwujarznikowa sodówka na kilku fotkach, jak świeci na biało zaraz po zapaleniu, to jarzniki wyglądają jak dwie świetlówki.Czy one po zapaleniu świecą razedm i potem jeden gaśnie? Bo 2 naraz nie moga raczej świecić.
nieswiecą razem, świeci tylko jeden na zdjeciu tylko tak sie wydaje ze swiecą razem
Jarek napisał(a):Chyba dobrze myślę:
1. świeci jedna lampa jednym jarznikiem, po wyeksploatowaniu świeci drugi jarznik, a potem to samo z drugą lampą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości