postanowilem zrobic fotki z bliska moich lampek w akcji ;] najpierw rosyjski LRF 250 w , zdiecie jest troche przeklamane na 1 zdieciu jest zielonkawy odcien tak naprawde świeci on jasnym bałym światłem o lekkim rózowawym odcieniu (niewiem czemu mój aparat tak zmienia barwy , niepotrafie tego ustawic na zeczywiste kolory) ale i tak fajnie wyszło ;] w sam raz nadaje sie na avatary
a tutaj WLS ;] z nim niemialem problemu to zdiecie przedstawia rzeczywiste barwy, soda jest wstrętna ale na tym zdieciu mi sie podoba
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
tak sobie pomyslalem ze skoro udało mi sie ustawic aparat tak zeby mozna bylo focic żarniki zarówek w czasie akcji to czemu niezrobic tego z WLSem ;] w LRFie troche gorzej bo jest pokryty dosc grubo luminoforem ale za to udalo mi sie zrobic w koncu foty z naturalna barwa swiecenia (wczesniej wychodzily zielone) najpierw LRF ;] a teraz WLSik ;]
niedlugo dpstane 3 LRFY 250W i 400w Polampa i 250W osrama ;] moze wtedy uda mi sie dokladnie sfocic jażnik ;]
CDM zauwazylem ze w opisie masz ze lubisz swietlowki ;] wiec mysle ze spodobaja Ci sie fotki ktore zrobilem ;] oto stara rosyjska swietlowka 40W o cieplej barwie niestety przepalona , nieda sie jej odpalic w normalnej oprawie ze starterem ;] ale dla mnie świeci na samym koncu jest pokazane jakiego bajeru uzywam , mysle ze to jest znane urzadzenie 1 fotki jednego końca świetlowki ;] zauwaz ze zarnik w niej sie żarzy tak jak w zarowce (zalezy to jak zamontuje swietlowke) a teraz drugi koniec swietlowki nieco bardziej przypalony mozesz mi wierzyc lub nie ale niema tu wcale zarnika upalil sie calkowicie sa tylko takie 2 male kikuty ;] i daja taka niebieskawą poswiate bajerek na ktorym pracuje
Whites86, gratuluję!!Bardzo piękne foty kultowej dla mnie świetlówki Żeby było śmieszniej, to taką nówkę rurę wkręcałem tydzień temu! Miałem jeszcze ze starych zapasów!To była dość rzadka barwa Daylight De Luxe. Rury "Razno" były wporzo Pamiętam te kartony po 25 szt, najczęściej, gdy się je otwierało, były już jakieś takie zleżałe. Jak już kiedyś pisałem, bardzo dobrze odpalały w układach antystroboskopowych, tam , gdzie polskie rury dopiero za którymś "cyknięciem" startera.
WoW!!! Ja bym tę oprawę przykręcił zaraz w tej gablotce ze szkłem!! Mógłbyś podziwiać swoje szkło wieczorami Dosłownie mówiąc: byś je ujrzał w nowym świetle, a gdybyś wkręcił daylighta, to można by powiedzieć,że te szkła ujrzały światło dzienne
ok ok to byl tylko taki zart i fotomontarz ta oprawa wyglada w rzeczywistosci tak bo chcialem pokazac 2 skopcone końce razem a na tamtym zdieciu wyglada nawet na krutsza od 20W
oto moje najnowsze zdobycze (wielkie dzieki Michał ) tak jak obiecalem sfocilem je najlepiej jak tylko moglem a oto one :
Osram MH HQI-E 70W
sodowa Philips SON-T Plus 70W
sodowa Philips SON-T 100W Hq Free a tak prezentuje się w mojej lyzeczce niestety niemoge pokazac ich w akcji bo niemam statecznikow i ukladu zaplonowego do 70W i 100W
MixF Polamp 160W (niestety ucierpial podczas transportu... przerwał sie żarnik i jest niesprawny ) na tych zdieciach widac przerwany żarnik
rtęciowa Philips Master HPI Plus 250W
a teraz działo najwiekszego kalibru sodowa Philips SON-H 350W i w akcji
a teraz wszystkie moje lampy razem ;] od lewej : Osram MH HQI-E 70W , Philips SON-T Plus 70W , Philips SON-T 100W Hq Free , Natrium WLS 210W - W-11 ,Philips SON-H 350W, MixF Polamp 160W, Osram HQL 250w, Rosyjski LRF 250W, PHILIPS Master HPI Plus 250W i LRF POLAMP 400W