Moderator: lumix26
Oba jarzniki są sprawne -zawsze pali się tylko jeden drugi załącza w razie chwilowego zaniku zasilania bądż przepaleniatrojmiejski napisał(a):Chociaż jeden z jarzników jest zjarany to jednak ta lampa ma szansę jeszcze tobie trochę posłużyć jeślibyś znalazł dla niej zastosowanie.
Lampa jest nowa na wcześniejszych fotach wyglądało jakby była padnięta dlaczego ano miałem włączoną na chwilę i wyłączyłem stąd ten efekt był.Poniższa fotka po normalnej pracy wygląda taktrojmiejski napisał(a): tylko jeden z nich jest dość przyjarany przy jednym z końców i dlatego pomyślałem, że nic z niego już nie będzie.
Whites86 napisał(a):tylko ostroznie z tymi lampkamija jedna taka zbilem przez przypadek, implodowala z taka sila ze szklany mak mialem dokladnie w calym pokoju, sprzatania ponad 2 godziny a i tak do dzis jeszcze czasem znajduje jakies kawalki szkiel
litak1 napisał(a):Lampy z bańką elipsoidalną , które przystosowane są do zapalania HV mają bardzo niskie ciśnienie w balonie (żeby nie zajarzał się łuk poza jarznikiem) stąd wszyskie tego typu dość mocno mogą implodować
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość