Stacja transformatorowa - budowa

Dyskusje na temat linii przesyłowych i dystrybucyjnych oraz stacji transformatorowych

Re: Stacja transformatorowa - budowa

Postprzez dawidizolator » 28 grudnia 2010, 20:43

Marcin, raczej by mi powiedzieli, bo oni przy mnie wszystko gadają, nie przejmują się np. tym że jestem młodszy i np. przeklinają sobie przy mnie (mi to nie przeszkadza), znam ich dobrze i napewno by mi powiedzieli. A fotografa to Enea chyba by wpóściła, ale musiał byś być ze mną :mrgreen: :twisted:
Kolekcjoner izolatorów i lamp :)
GG: 227575
Pozdrawiam, Dawid.
dawidizolator

Zdjęcia: 577

Postprzez Whites86 » 28 grudnia 2010, 20:44

amisiek napisał(a):
Whites86 napisał(a):niewpuszcilbym nikogo niepowolanego

A wpuścilibyście zawodowego fotografa? ;) by zrobił dokumentację z prac? (wiem pytanie podchwytliwe)

Dawidzie, może oni dostali jednak OPR ale tego Ci przez grzeczność nie powiedzieli?

pytanie tylko po co tam fotograf ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez dawidizolator » 28 grudnia 2010, 20:44

Oto już się Marcina pytaj :D
Pozdrawiam, Dawid.
dawidizolator

Postprzez elektryk » 28 grudnia 2010, 20:56

Dawid czy ty znasz wszystkich monterów z RE Poznań :?:
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez dawidizolator » 29 grudnia 2010, 06:56

No znam ich bardzo dużo, żeby wszystkich osobiście to chyba nie, ale każdemu monterowi, któremu mówię że zbieram izolatory (jak jest gdzieś naprawa) to mówi mi, że o mnie słyszał :mrgreen:
No ważne, że mam z tego kożyści w postaci izolatorów i innego osprzętu energetycznego :P
Pozdrawiam, Dawid.
dawidizolator

Postprzez amisiek » 29 grudnia 2010, 12:59

Whites86 napisał(a):
amisiek napisał(a):A wpuścilibyście zawodowego fotografa? ;) by zrobił dokumentację z prac? (wiem pytanie podchwytliwe)

pytanie tylko po co tam fotograf ;)

To proste - po to by zrobić zdjęcia :) Sami widzicie, że tam ciekawy sprzęt jest i nie każdy widział co w środku siedzi. Oprócz tego, że transformator;)
Lubię dobre światło.
amisiek
Site Admin

Zdjęcia: 1887

Postprzez Jorgus » 29 grudnia 2010, 16:52

Whites86 napisał(a): tak pozatym jak ty ich przekonales zeby Cie tam wpuscili ?? ja nigdy nikogo niepowolanego niewpuscilbym do stacji :roll:

Adamie,tutaj masz rację,na obojętnie jaką rozdzielnie mają wstęp tylko osoby uznane za upoważnione,nikt inny nie ma prawa wchodzić,nawet osoba,do której pracownicy mają zaufanie.Parę lat temu kręciłem się po rozdzielniach,pracownicy mnie "niewidzieli"niestety największym problemem były właśnie kontrole...kilka krotnie zwrócono mi uwagę typu"przyjdź jak mnie nie ma".Po paru takich "wpadkach"zrobiło się nieciekawie... .Słowa typu"jestem świadomy zagrożenia"nie mają tutaj sensu.Podobnie,jak Dawid mam sporo znajomych elektryków,ba,jednego głównego elektryka znam osobiście,mimo dobrej znajomości nie chciał mnie wpuścić na rodzielnię.Do "kosza" również nie pozwalali mi wchodzić...

:arrow: Amiśku,na niektórych rozdzielniach jest "tajemnicze"wejście,nie będę się tu rozpisywał jakie-bezpieczeństwo...
Jorgus

Zdjęcia: 0

Postprzez amisiek » 29 grudnia 2010, 18:16

Jorgus napisał(a): :arrow: Amiśku,na niektórych rozdzielniach jest "tajemnicze"wejście,nie będę się tu rozpisywał jakie-bezpieczeństwo...

Widzisz, ponieważ nie jestem tak otrzaskany z techniką WN jak Wy, wolę, by jakieś czujne zaprzyjaźnione oko nade mną czuwało. Nie chcę się zachowywać jak głupi włamywacz. Poza tym zdziwiłbym się, gdyby nie było jakiegoś urządzenia z wyłącznikiem krańcowym. Wtedy zaraz by przyjechała ekipa pod wezwaniem i zrobiloby sie niewesoło.
Lubię dobre światło.
amisiek
Site Admin

Zdjęcia: 1887

Postprzez dawidizolator » 29 grudnia 2010, 19:24

Jorgus, Whites :arrow: widze, że wam się nie podba, że tam wpuścili, jak nie chceci ciekawych fot to nie :!:
Pozdrawiam, Dawid.
dawidizolator

Postprzez MRP200 » 29 grudnia 2010, 21:02

Fotki ciekawe, ale nie ukrywam, że Adam i Jorgus maja trochę racji. Wszystko jest git dopóki nie zdarzy się wypadek. A co będzie jak osoba postronna np. przewróci się i złamała sobie rękę. Wtedy zaczynają się poważne problemy. Dlatego nie ma się co dziwić, że w niektórych zakładach byle kto nie może sobie chodzić gdzie chce.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Linie napowietrzne i kablowe