bartek380V napisał(a):Widzielem te lychy juz 8 lat temu, rowniez z kloszem a wisza moze ze 35 lat. Od poczatku zauwazylem ze klosze te jakby sa mlodsze od opraw ,poniewaz prawdopodobnie zostaly zamontowane pozniej. Oprawy jak pisze sa stare a klosze zbyt czyste. Przygladajac sie im z bliska stwierdzam ze mogl byc to projekt nowatorski bo miasto moglo chciec zaoszczedzic na nowych oprawach. Poprostu jakas firma oswietleniowa wziela pomiar i wykonala klosze montowane pod klape. Wg mnie jest to dorabiane i taka wersje trzeba przyjac. Pasowalo by sie skontaktowac z firma obslugujaca to oswietlenie i zapytac - moze racza odpisac.
elektryk napisał(a):Ja zakładam że zdjeli je z ulic, przemyli, wymienili panel z osprzętem (jednoczeście zaczep) i dodali klosz i nowy odbłyśnik. Ale to tylko moje założenie
bartek380V napisał(a):Jak to mozliwe ze jest to nieznana oprawa??? Taki deficyt tych opraw w Polsce mowi ze to lampy po renowacji lub zagraniczne jakies. Ktos wzial kase za renowacje ,jakis zaklad inwalidow lub tym podobni, wystawili certyfikat zgodnosci norm , pomiary i po krzyku.
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: KaszeL i 2 gości