Witam,
Dzisiaj jechałem samochodem do metra wilanowska( Warszawa) no i zrobiłem kilka fotek linii EC Siekierki-RPZ Ursynów oraz EC Siekierki-RPZ Stegny( niestety nie udało się dobrze sfocić RPZ Stegny

, może kiedy indziej).
EC Siekierki-RPZ Ursynów:
widać tu światła na skrzyżowaniu ul. Nałęczowskiej/Śródziemnomorskiej i Sobieskiego, zdjęcie od strony ul. Nałęczowskiej, ten słup jak Ja to zawsze mówie stoi na "wyspie" wśród ulic

Do niego linia idzie wzdłuż ul. Nałęczowskiej, pierszy słup przy Nałęczowskiej to jest ten na drugim zdjęciu w poście, który napisałem tuż przedtem, nie chodzi o ten z czerwonym słupem i o ten z jednym zdjęciem, chodzi o ten w którym pisałem o tym spacerze( napisałem EC Siekierki-RPZ Ursynów( ciąg dalszy

), następnie stoją chyba 3 słupy, no i jest ten:

( widać tabliczki z numerami torów i oznaczające kolejność faz)

Następnie linia skręca:

No i potem idzie jakby za budynkami:

(troche gorsze zdjęcie)
Teraz EC Siekierki-RPZ Stegny
Linia biegnie od EC Siekierki, przecina Augustówkę( poprzednie zdjęcia), potem nad działkami, przy ulicy Gołkowskiej, przecina Jeziorko Czerniakowskie, następnie znowu przy Gołkowskiej, przecina Czerniakowską, następnie biegnie wzdłuż Idzikowskiego, przecina Al.Witosa:

(za tymi pierszymi światłami jest Al. Witosa, zatym ostatnim słupem, które ma zawieszone poziomo izolatory, jest Czerniakowska),

Trzy powyższe zdjęcia przedstawiają ten sam słup, który jest tuż przed Al. Witosa.
Za tym słupem jest taki słup:

Linia przecina ul. Sobieskiego:

No i za Sobieskiego jest słup, z którego jest odgałęzienie do RPZ Stegny:

Tutaj zdjęcie, na którym lepiej widać, że odgałęzienie jest tylko z jednego toru, nie wiem jak jest dokładnie, ale na wszystkich liniach Wn w Warszawie, które widziałem odgałęzienia są z jednego toru, jakby "leci" on do stacji, potem "wraca" i "leci" dalej. Nie wiem dlaczego i jak jest to podłączone( jak sie dowiem to napisze

)

Dalej linia biegnie do następnej stacji, czyli RPZ Południowa, przed tą stacją łączy się z linią EC Siekierki-Rpz Ursynów( zdjęcia mn. w tym poście)

Jak ktoś przeczytał do końca, to gratuluję
Pozdrawiam