Nie obrażaj się od razu, chciałem Ci pogratulować, bo są tak czyste i wyraziste, z dobrym kontrastem Pewnie niezłą lustrzanką je robiłeś (możesz podać typ??), zwykły aparat by nie dał rady takiej jakości osiągnąć
Nie obrażam się, spokojnie Mylisz się cieszyn - te zdjęcia są zrobione zwykłym, badziewnym kompaktem. Przecież widać ziarno na zdjęciu i mocną kompresję aparatu. Prawie każdym aparatem można zrobić takie zdjęcia, o ile jest wyposażony w długi czas naświetlania.
Widać na tym zdjęciu, że kule świecą wszędzie tylko nie pod siebie. Ale badziew, a u mnie to zamontowano w parku na miejsce OZPR-ów, to dopiero kretynizm oświetleniowy
No niestety to widać, moim zdaniem te oprawy nie powinny były dostać homologacji, albo powinno się ograniczać ich zastosowanie do oświetlenia ozdobnego. Kule-szpiegule to plaga, moze wreszcie ktoś się tym zajmie i zacznie sensowne modernizacje. Beton- u mnie na osiedlu było odwrotnie, zamiast zdemolowanej kuli postawili OZPSa. Ten naprawdę ładnie świeci. Swoją drogą "grzybek" to moim zdaniem jedna z najlepszych opraw klasycznych.
fotki z ostatnich poszukiwań niestety dosc mocno nie udane, ale zawsze coś
pamietacie te bardzo czyste OURW 2250 i 250-1 na jednej stacji kolejowej ? niestety wszystko usodowione...
a teraz maly szok dla mnie bo 25km od tczewa jest jeszcze wieś w ktorej znalazlem czynne OUR 125 na ulicach swieci to naprawde beznadziejnie tymbardziej ze lampy byly mocno wydojone, staralem sie tez zrobic fotke tak jak to naprawde świecilo, ale klimacik maly był
nieco dalej w ostaszewie byla jeszcze wieksza niespodzianka łychy z pierscieniem w duzej ilosci w dodatku czynne czesc miala wydojone LRFy ale te z nowymi dawaly ladnie niestety fotki tylko 3 bo baterie OUT
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam