DarekG napisał(a):No mi ostatnio też padła jedna oprawa świetlówkowa ze statecznikiem elektronicznymJednak stateczniki indukcyjne są o wiele bardziej niezawodne. Ale by nie robić Off Top to czy droga jest taka oprawa Michale co zakładaliście?
elektryk napisał(a):Jak świeci to mniej ważne, ważne że wogóle jest tam oświetlenie
na oko patrząc po tym jak świeci w nocy żeby zachować jakąś równomierność oświetlenia odstęp między słupami musiał by być ok.20 - 25m dla wys zawieszenia ok. 9m.Dla porównania dla SGS 203/150 ze żródłem SON-T Plus odstęp między słupami wynosi prawie 40m ( obliczenia w programie Dialux)
amisiek napisał(a):elektryk napisał(a):Jak świeci to mniej ważne, ważne że wogóle jest tam oświetlenie
Pozwolę się nie zgodzić. Jeśli coś się robi, to lepiej to zrobić dobrze. Wiem, że nie lubimy Malag i podobnych opraw, ale akurat optykę one mają dobrą...na oko patrząc po tym jak świeci w nocy żeby zachować jakąś równomierność oświetlenia odstęp między słupami musiał by być ok.20 - 25m dla wys zawieszenia ok. 9m.Dla porównania dla SGS 203/150 ze żródłem SON-T Plus odstęp między słupami wynosi prawie 40m ( obliczenia w programie Dialux)
To jest kolosalna różnica w jakości optyki oprawy. Nie przypuszczałem, że ten czeski produkt jest to tak kiepsko świeci. Czeska lipa, panie...
amisiek napisał(a):elektryk napisał(a):Jak świeci to mniej ważne, ważne że wogóle jest tam oświetlenie
Pozwolę się nie zgodzić. Jeśli coś się robi, to lepiej to zrobić dobrze. Wiem, że nie lubimy Malag i podobnych opraw, ale akurat optykę one mają dobrą...na oko patrząc po tym jak świeci w nocy żeby zachować jakąś równomierność oświetlenia odstęp między słupami musiał by być ok.20 - 25m dla wys zawieszenia ok. 9m.Dla porównania dla SGS 203/150 ze żródłem SON-T Plus odstęp między słupami wynosi prawie 40m ( obliczenia w programie Dialux)
To jest kolosalna różnica w jakości optyki oprawy. Nie przypuszczałem, że ten czeski produkt jest to tak kiepsko świeci. Czeska lipa, panie...
elektryk napisał(a):MichałCzy były jakieś trudności z obluzowaniem starych opraw z wysięgników
Powrót do Konserwacja, modernizacja i budowa oświetlenia zewnętrznego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości