[Wrocław] infrastruktura oświetleniowa

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: Wrocław

Postprzez lgboguszewski » 3 października 2011, 12:14

Toto z tależem gdieś na forum było, ale niechce mnie się szukać :?
lgboguszewski

Zdjęcia: 0

Postprzez cieszyn » 3 października 2011, 23:29

Ale się naoglądałem!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzięki wielkie Marwin24 , dałeś wielkiego czadu

Te przewieszki z taką jakąś konstrukcją z kątowników czy czego tam, to specjalność Wrocławia!

Jest tego trochę na Piłsudskiego i w bliskich okolicach Hercena

Pokazałeś też ten dziwny mix osprzętu z ORZ-1 i talerzyka od ........ ???
Takie mixy widziałem na w/w ulicach

ciekaw jestem, czy wciąż tam są ???
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Paweł » 5 października 2011, 12:15

Rewelacyjne zdjęcia i niesamowite oświetlenie :)

Niedługo ORZ-1 i podobne znikną z modernizowanej ul. Pułaskiego
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez Marvin24 » 5 października 2011, 21:13

Niestety dawno nie byłem w rejonie Pułaskiego, obecnie mieszkam w Gdańsku ( i zdaje się, że wchodzę w paradę niektórym tamtejszym forumowiczom :P ). Następnym razem przejadę się i sprawdzę co tam jeszcze wisi, choć obawiam się, że już niewiele klasyków tam znajdę. Mam jeszcze trochę fotek z Pilczyc, choć może nie są one tak ciekawe, jak przewieszkowce z Górniczej, tym niemniej warto je pokazać.
Latając po Górniczej za kolejnymi przewieszkowcami natknąłem się na papierzoka na bocznej uliczce (Rękodzielnicza)
Obrazek
Te trumienki - to osiedlowa ulica równoległa do Lotniczej (zdaje się, że też Lotnicza)
Obrazek
Obrazek
Swoją drogą wydaje mi się, że te trumienki wcale nie są takie stare i - z tego, co pamiętam - dawniej na tych słupach były jakieś świetlówki 10J, albo OUSF - może coś pamiętasz Cieszynie?
A te dziwne przymocowane trumienki - to już ul. Murarska
Obrazek
Po drugiej stronie Lotniczej jest ulica Metalowców, będąca przedłużeniem Górniczej. Pośród SGSów przy samym skrzyżowaniu ze zmodernizowaną Lotniczą mamy kolejne klasyki - dwa egzemplarze 10J ( nie sądziłem, że jeszcze je spotkam na ulicy !!! Jeden chyba nawet w niezłym stanie) i jedna łyżeczka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Marvin24

Zdjęcia: 568

Postprzez Whites86 » 6 października 2011, 14:20

Marvin24 napisał(a):obecnie mieszkam w Gdańsku ( i zdaje się, że wchodzę w paradę niektórym tamtejszym forumowiczom :P

w takim razie mozna zrobic jakis maly piwny zlot ;]
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez cieszyn » 6 października 2011, 19:22

Ja jestem pod wrażeniem! Tyle klasyków w pięknych Pilczycach :o :o :o

No i wielorurowce na słupach, to juz dziś naprawdę rzadki widok, dzięki Marvin24 :P :P :P

Sorry, czy mogę spytać, mieszkałeś kiedyś we Wrocku :?: :roll:
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez Utilizer » 6 października 2011, 20:02

Poproszę zbliżenie na mocowanie tych trumienek :)

Ta łycha może świeci 8-) to jedna z ostatnich wersji ORZ-6
Utilizer

Zdjęcia: 2797

Postprzez cieszyn » 6 października 2011, 20:05

Wydaje mi się, że po słowach "Te trumienki - to osiedlowa ulica równoległa do Lotniczej (zdaje się, że też Lotnicza)" jest umieszczone zdjęcie, które dość dobrze pokazuje to umocowanie zarówno do oprawy jak i do słupa - to ostatnie jest dość ciekawe, takie siodełko :lol: okrakiem na słup nałożone :lol:
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez Marvin24 » 7 października 2011, 09:17

Do Whites'a: Osobiście wolę mocniejsze trunki :mrgreen: , ale zlot - czemu nie???
Do Cieszyna: Tak, mieszkałem i wychowywałem się we Wrocławiu i poniekąd nadal tam mieszkam (często jeżdżę do rodziny).
Do wszystkich, a zwłaszcza moderatorów: często przeglądam stare posty (te sprzed kilku lat - czasów, kiedy nie miałem pojęcia o istnieniu forum) i zastanawia mnie, czemu tyle zdjęć jest niedostępnych ( co gorsza - wydaje mi się, że chyba jest to tendencja wzrostowa)?
Mam jeszcze fotki tego śmisznego UFO - POLO z Ruskiej, które ktoś już sfocił jakieś dwa lata temu (tyle że mi jakoś one nie wchodzą) i zastanawiam się, czy je zamieszczać.
Marvin24

Zdjęcia: 568

Postprzez Whites86 » 7 października 2011, 16:45

Marvin24 napisał(a):Do Whites'a: Osobiście wolę mocniejsze trunki :mrgreen: , ale zlot - czemu nie???
Do Cieszyna: Tak, mieszkałem i wychowywałem się we Wrocławiu i poniekąd nadal tam mieszkam (często jeżdżę do rodziny).
Do wszystkich, a zwłaszcza moderatorów: często przeglądam stare posty (te sprzed kilku lat - czasów, kiedy nie miałem pojęcia o istnieniu forum) i zastanawia mnie, czemu tyle zdjęć jest niedostępnych ( co gorsza - wydaje mi się, że chyba jest to tendencja wzrostowa)?
Mam jeszcze fotki tego śmisznego UFO - POLO z Ruskiej, które ktoś już sfocił jakieś dwa lata temu (tyle że mi jakoś one nie wchodzą) i zastanawiam się, czy je zamieszczać.

marvin sprawa zdjęc tyczy sie 3 hostingów zdjęc na ktore wczesniej wszyscy wrzucalismy fotki jak jeszcze nie bylo galerii forumowej, byly to imageshack.us fotosik.pl i VPX.pl ten ostatni padl calkowicie przez co wszystkie foty zamieszczone tam przepadły, fotosik rowniez zaczal usuwac fotki po tym jak ustanowil sobie oplaty za rzekomy "transwer przy otwieraniu fotek" nikt nie chcial za to placic wiec wiesz, a imageshack po pewnym czasie tez zaczyna usuwac fotki dlatego najbezpieczniejszym i najlepszym miejscem na foty jest nasza galeria
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie