Ulice w Sandomierzu oświetlone są głównie produktami Elgo, czyli Stradami i Ledami. Można spotkać również pojedyncze Seleniumy i SGSy 203 na moście nad Wisłą.
Ciekawe są za to oprawy-samoróbki na starówce, ale są też latarnie Rosy i Art-metalu.
W większości tych klasycznych opraw świecą diody, lecz gdzieniegdzie są też MIXfy.
Idąc w ślady dworca PKP w Radomsku, trzeba by i tutaj pokazać stare oprawy na ulicach! Gdyby je ślicznie wymalować, i OBs_adzić lampami MH to byłaby rewelacja
A kto tu mówi o Obs? To tylko taka zbitka liter w wyrazie "OBsadzić", napisana tak dla żartu przecież Chodziło mi o - jak pisałem - stare oprawy, a co do konkretnego typu, to trzeba by go dobrać stosownie do otoczenia, wymogów oświetleniowych i wtedy wchodzi w grę bardzo dużo różnych typów. Póki co przykład Radomska wydaje się być odosobniony - mam nadzieję, że do czasu Naśladownictwo silnie wskazane
moje ubiegłoroczne zdjęcia nocne z centrum miasta. Natknąłem sie na stradę z MH. Dużo oświetlenia LED. Soda nadal w rynku Przepraszam za niektóre ruszone zdjęcia, ale klimat mysle oddają