Dajcie zdjecia starego rozebranego Polamu a philszita.... zobaczycie jak "silny i duży" jest bimetal w Polam-ach i ma znacznie większa siłe "odrywajacą" przy zwarciu...
Dbajmy o świetlówki kompaktowe - Tylko zapłon na gorąco !
Dzisiejsza zdobycz, wysluzony ale wciaz dziala. Odpalal swietlowke 58W.
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
toomm40 napisał(a):fajne te startery, polampy są bardzo dobre, działają latami bez problemu, a ten czrwony to co to ? poamlowany tylko , czy jakas nietypowa wersja ?
Czerwony zapłonnik to oryginalny Polam
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
hmm. nigdy nie widziałem jeszcze czerwonych mam nóstwo różnych starterów- najwięcej starych polamów , osramów itp kiedyś jeszcze miałem Telama , ale za staorości już się rozleciał gdzieś ...do końca jednak zapalał rury , ale już trzeba było dość długo czekać , więc przeszedł na emeryturę
te stare startery były bardzo dobre, ja mam nówki sztuki POLAM z początku lat 70-tych do rur 4,6,8,13,20 watt, aż jeszcze lśnią, takie czyściutkie i nowiutkie ale kolorowych jakos nie spotkałem nigdy .jedynie świetlówkę czerwoną mam POLAM 6 watt