Falcon, jest tak ponieważ nie stoją w środku pasa dzielącego jezdnie.
------
Za kilka miesięcy Wał Miedzeszyński od Traktu Lubelskiego do granic miasta z Józefowem doczeka się oświetlenia i przebudowy istniejącego na odcinkach gdzie ono występuje, nowe oświetlenie będzie wyglądać następująco:
- słupy aluminiowe SAL z wysięgnikami łukowymi anodowane na kolor grafitowy - oprawy Schreder Evolo z lampami sodowymi 150W - doświetlona zostanie także pętla Błota oraz będą dodatkowe słupy na przystankach gdzie oprawy będą zamontowane szczytowo z WLS 70W - wszystkie przejścia dla pieszych zostaną doświetlone lampami metalohalogenkowymi 100W w oprawach Schreder Calypso Zebra na masztach aluminiowych anodowanych na kolor grafitowy
Wreszcie zrobią porządne oświetlenie od ronda do Bysławskiej, bo tam ciemno jest. Tylko kilka skrzyżowań oświetlonych. A co z Bysławską? Nadal będą tam łychy?
Ale jak coś jest planowane za pół roku czy ileś tam, to tego w żadnym SIWZ nie znajdziesz Może jedynie w planach pracy danego wydziału w jakimś Urzędzie Miasta Paweł dość tajemniczy, nie chce powiedzieć, skąd od lat ma te wieści, może jednak coś powie ?
Ponieważ oświetlenie to moja pasja i chcę aby moje miasto miało estetyczne oświetlenie więc kontaktuję się z różnymi jednostami miejskimi aby mieć na to wszystko wpływ zanim będzie za późno Po narzekaniach i moja dzielnica też wydzieliła w swoim budżecie nieco środków na zadanie wymiany oświetlenia. Moja ulica jeszcze sobie poczeka na pozbycie się betoniaków i OUS250 ale już w głowie mam jakie chcę mieć latarnie...