Lampka napisał(a):To na pewno, 1000h to one ledwo przez niecały rok przeświecą, zwłaszcza, jak się je trzyma włączone więcej niż 3-4 godzinyTrzeba przyznać, że to była dobra produkcja. U mojej cioci świecą też nadal takie duże podłużne mleczne żarówy, produkowane jeszcze do niedawna przez Heliosa (dawniej Polam-Katowice) i w ciągu 30 lat, jak tam są, tylko dwie się spaliły (w dodatku dość niedawno). Widziałem też ostatnio żarówkę firmy Razno, nadal sprawną.
qba napisał(a):O czerwonych fasonach nic nie wiem. Wiem, że były żółte i pomarańczowe, ale w takim delikatnym, pastelowym odcieniu. Możliwe, że gdzieś jeszcze są na magazynach. Te żarówki były dosyć drogie, kosztowały jakoś w przedziale 5 - 12 zł. Ja na razie nie mam ani jednej w kolekcji.
Whites86 napisał(a):qba napisał(a):O czerwonych fasonach nic nie wiem. Wiem, że były żółte i pomarańczowe, ale w takim delikatnym, pastelowym odcieniu. Możliwe, że gdzieś jeszcze są na magazynach. Te żarówki były dosyć drogie, kosztowały jakoś w przedziale 5 - 12 zł. Ja na razie nie mam ani jednej w kolekcji.
mi juz tylko OF 100 brakuje
Lampka napisał(a): jak byłem w Wiśle, to widziałem je w małym sklepie elektrycznym, w domu handlowym, w centrum![]()
Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość