elektryk napisał(a):Strada z 6 zdjęcia ma odbłyśnik starego typu pewnie wymieniony bo oprawa wygląda na nową bo obecnie produkowane mają naklejane kody kreskoweJeśli w Łodzi jest w PGE specjalny Wydział Oświetlenia a nie zajmuje sie tym pogotowie en. czy wydział wykonawstwa to powinni dobrze dbać o oprawy bo tylko tym sie zajmują. P.S. Dowiedziałem sie że w PGE po łączeniu Rejonów i posterunków en. przyjdzie czas na oddziały m.in. oddział Łódź-Miasto i Teren ma być połączony w jeden oddział Łódź
Istnieje Wydział Oświetlenia i oni naprawdę dobrze wykonują swoją robotę, tyle że czasem zajmuje im to dużo czasu z racji niewystarczającej ilości personelu. Zrobili "ekonomizację firmy" i zmniejszyli zatrudnienie na stanowiskach "roboczych"

Mam nadzieję, że to tylko pogłoski i nie połączą Łódź-Miasto z Łódź-Teren. Za czasów ŁZE były to dwie odrębne przedsiębiorstwa. A ja do dziś kupuję energię z Ł. Teren a nie Ł. Miasto (mimo, że mieszkam w Łodzi a więc na obszarze "przypisanym" do Ł. Miasto) bo z Ł. Teren jest po prostu taniej.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Końcowy fragment ul. Rokicińskiej od al. Józefiaka do granic miasta. Na razie oświetlony głównie klasykami ale ich dni są policzone. Ogłoszono już przetarg na przebudowę tego odcinka. Nie będzie wprawdzie poszerzony jak reszta ulicy do postaci 2x3, tylko cały czas będzie to 1x2 ale już z obustronnym chodnikiem i ścieżką rowerową. Oświetlenie też oczywiście będzie wymienione. Chętnie widziałbym tu Ambary albo Acrony ale boję się, że zobaczę nic innego jak Lunę