Lampka napisał(a):Fajnie, że masz kompletny osprzęt i ten zapłonnik

kurcze,łezka mi się w oku pokazała...jak dostałem tem zapłonnik ZT400 od kolegi CDM,to się cieszyłem jak dziecko,niestety,moja radość nie trwała długo.paczka była zapakowana "pancernie"niestety poczta dała mały pokaz swoich możliwości...jakimś cudem oderwały się przewody które wychodziły z lampki tlącej

eh,a tak mi zależało na skompletowaniu tej ourj... .Jedyne co mi teraz pozostało,to dokonać "przeszczepu"tj.zakupić kolejny zapłonnik z narwy albo tesly i przełożyć lampkę tlącą do tego ZT400.Szkoda tylko...że mam "na oku" drugą ourj400,mam nadzieję że kiedyś uda mi się je skompletować

Wyprodukowanie kilku sztuk zapłonników ZT400 jest ponoć możliwe,niestety,trzeba by pokryć koszty badań,dokumentacji i chyba coś tam jeszcze.
Ja mimo wad i tak jestem zadowolony z posiadania ourj,ciężko ją wyklepać...jest też niekompletna,ale nie ma się co dziwić,kupiłem ją na złomie za 20parę zł. tak więc cena adekwatna do jakości

ps.komora lampowa ourj400 była w oryginale elektropolerowana,a reszta była czym malowana,czy było to tzw.gołe aluminium?
ps2.Adam,jak skończysz spożywać Twój ulubiony nektar, wydziel ten temat do odpowiedniego