przez Marek140 » 20 października 2012, 21:05
Kolor i wejście vcr? Super sprawa
Tak ma wejście wyjście AV, oraz RGB ale na din, automatycznie przełącza się jeśli wykryje sygnał Video, jak nowe LCDki:), ale cała logika sterująca na tranzystorach

.Najpierw go chciałem rozebrać i na części, ale jakość obrazu mnie zaskoczyła, a że słabość mam do sprzętów prod krajowej, to i miejsce dla niego znalazłem, naprawdę super i bardzo równy obraz,głębia barw, bez zakłóceń, a swoją droga ma bardzo krótki tył jak na kolorowe telewizory przez co jest bardzo zgrabny.W nowych, kineskopowcach obraz ma wiele do życzenia, jeszcze philips na przyzwoitym poziomie stoi, ale daewoo, jakiś mało wyrazisty obraz mają, zresztą jedne z gorszych telewizorów daewoo, pozatym jeśli chodzi o awaryjność, i puchnące Elki
Mnie cyfryzacja nie grozi bo mieszkam na blokowisku i kablówka przetwarzać będzie sygnał, ale przez wejśce AV jak najbardziej tunerek pasuje, a jeszcze jak jest wejscie RGB to naprawdę można uzyskać super jakość obrazu
Nowe sprzęty masakra, mam 5 odtwarzaczy DVD w tym 3 z śmietnika, nie idzie tego za cholerę naprawić w 2 laser do wymiany , ale najciekawsze że ma takie przeskoki ze czasem odczyta płytę , i nawet nie haczy wcale, jakaś dziwna wada, kino domowe gdzie przelutowałem pamieć RAM, bo zupełnie nie działało to teraz z kolei uruchamia się ale się zawiesza oraz nie działa Tuner, w każdym razie naprawiać obecne sprzęty jest ciężko, a raz naprawiałem radio samochodowe, nie łapało stacji, co się okazało padnięty układ a module tunera,z tym ze to 3in1 głowica, PLL, wzmiacnacz P.CZ, stereodekoder i blok AM, wszystko sterowane przez I2C, gdy go chłodziłem miał momenty ze załapywał, a koszt wymiany nie bagatela 70 zł za scalak + wysyłka.
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...