Nieznane stare oprawy

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: Nieznane stare oprawy

Postprzez ousd » 28 grudnia 2012, 11:00

No właśnie, te co prezentujesz to stare złomy, najlepsze były te wersje -2 z plastikowym kloszem, miały najlepsze uszczelki :)
ousd

Postprzez Utilizer » 28 grudnia 2012, 11:03

to OURW 2250, a ten słup jest niski i dlatego wydaje się taka duża ;) no chyba że doczekamy się porządnych fot z dobrej cyfrówki, to może zmienię zdanie :P
Utilizer

Zdjęcia: 2797

Postprzez JeD » 28 grudnia 2012, 12:22

ousd napisał(a):No właśnie, te co prezentujesz to stare złomy, najlepsze były te wersje -2 z plastikowym kloszem, miały najlepsze uszczelki :)

:roll: , jeździcie na klosze od OURW które miały dobrą szczelność, a powiedziałem o twojej i wyłącznie twojej sztuce, ponieważ OUR-125-2 miała tylko dobre klosze (!!!) a w dodtaku nigdy nie była otwierana, to jej daje jeszcze lepszą szczelność :!: :!: :!: , a nie była często spotykana, OUR-125-2 i zawsze były otwierane, ponieważ ktoś chyba musiał zmienić źródełko, więc i tak pewnie trochę syfu łapały...te przynajmniej w oświetleniu ulicznym :!: .
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez lumix26 » 28 grudnia 2012, 19:10

Utilizer napisał(a):to OURW 2250, a ten słup jest niski i dlatego wydaje się taka duża ;) no chyba że doczekamy się porządnych fot z dobrej cyfrówki, to może zmienię zdanie :P

:arrow: qba - Utilizer ma racje na takim niskim słupie oprawa wydaje się być jeszcze większa - przykład była też niedawno prezentowana łyżka na takim też niskim słupie łyżka wyszła też duża na fotkach tak więc jest to tylko złudzenie ;)
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez ousd » 28 grudnia 2012, 19:17

Utilizer napisał(a):to OURW 2250, a ten słup jest niski i dlatego wydaje się taka duża ;) no chyba że doczekamy się porządnych fot z dobrej cyfrówki, to może zmienię zdanie :P

No niestety Neon zrobił te zdjęcia chyba kotletem schabowym :roll: :mrgreen:
ousd

Postprzez JeD » 28 grudnia 2012, 19:23

ousd napisał(a):

No niestety Neon zrobił te zdjęcia chyba kotletem schabowym :roll: :mrgreen:

Wiesz każdy na początku robił fotki o ''dupe potluc''
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Postprzez ousd » 28 grudnia 2012, 19:25

Ja też :roll:
ousd

Postprzez Witeku » 30 grudnia 2012, 04:35

Witajcie po długiej przerwie.

Jedna kwestia nurtuje mnie od dawna... Takie oprawy, jak na zdjęciu, były w Skierniewicach bardzo powszechne. Ostatnio wymienili je na nowsze na kolejnej z ulic, zachowały się w mieście tylko jakieś niedobitki :-( Nie spotkałem się z takimi oprawami w innych miastach, nie widziałem jej też w spisach na różnych stronach osó zainteresowanych oświetleniem. Co to za oprawa?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Witeku

Postprzez matit1 » 30 grudnia 2012, 09:39

Mi to wyglada na ORZ 2.
matit1

Zdjęcia: 1394

Postprzez JeD » 30 grudnia 2012, 09:43

matit1 napisał(a):Mi to wyglada na ORZ 2.

Bo to jest ORZ-2 ;) tego jeszcze trochę jest w polsce
#lubie_sode
JeD

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze