Choć z tego typu żarówek pierwszymi zakupionymi przeze mnie była Softone Phillipsa i Pastelluxy Polampu, to potem najwięcej miałem właśnie Tungrasoftów, gdyż one były najczęściej w sklepach. Przeważnie miałem je w mocy 75w. Ogólnie fajne to były żarówki, dość trwałe. W pewnym momencie stały się bardzo popularne, w miejscach gdzie dotąd stosowano tradycyjne, matowe żarówki.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Nowości w kolekcji. Stare żarówki z oryginalnymi opakowaniami Dokładnie 13 sztuk: - 3szt Razno 25W ( z jednoskrętką); - 1 szt. Razno 40w ( z dwuskrętką), - 4 szt Polamp Pabianice 60W z 1978r; - 1 szt. matowa 75W Polamp Pabianice 1974r; - 2 szt. Polamp Piła 75W; - 2 szt Polamp Piła 40W 1977r; Razno: Polamp 60w 75W 40W
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Pewnie z bagnetowym trzonkiem. Firmę Ramm kojarzę. Miałem kiedyś kilka matowych kulek e 27 tej firmy.
Widziałem takie żarówki w niektórych lokomotywach, właśnie matowe i z jednoskrętką. Podobały mi się i byłem ciekaw, kto je produkował. Podobnie wyglądają Osram Centra.
Glob fajny, ten karton żarówek pewnie niejeden z miłośników by chciał, ale mnie interesuje coś większego - akumulator pewnie jest kadmowo niklowy i ma sporą pojemność. Gdyby to wyczyścić, wypłukać, zalać nowym elektrolitem i naładować pewnie jeszcze wiele lat posłuży. A pojemność ma sporą.