Humor

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Humor

Postprzez MRP200 » 6 lipca 2013, 23:56

Za karę oczywiście.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Postprzez LukaszO » 7 lipca 2013, 01:05

Whites86 napisał(a):czemu musial być w masce ?

Oj, chyba w wojsku nie był ;)
Były różnego typu kary "regulaminowe". U nas za takie coś, trzeba było ubrać się w OP1 i czołgać w 30-sto stopniowym upale nieopodal strzelnicy na pasie taktycznym - tzw. małpi gaj. To był dopiero początek :) O przepustce w najbliższych tygodniach, taki żołnierz mógł jedynie pomarzyć. Było też wiadomo, że co drugi dzień będzie trzepał służbę na grzybie (biurko podoficera kompanii).
Pamiętam pewien przypadek ze szkółki w miejscowości Grupa pod Grudziądzem. Po strzelaniu cała kompania leżała w trawie i czekała na rozkaz powrotu do koszar. Ponieważ wojsko było wiecznie niewyspane, wielu przycięło przysłowiowego komara. Leżeliśmy tam tam ze 3 godziny w upale, zanim łaskawie ktoś z dowództwa nas sformował w czwórki i zaprowadził na kompanię. Jeden z nas, usną gdzieś w krzakach z bronią i został. Dopiero w czasie zdawania broni do magazynu okazało się, że brakuje jednego AK-47. Trepy wpadły w panikę i zrobił się horror na kompanii. Zaczęło się liczenie i sprawdzanie nazwisk ( na kompani szkolnej było nas ok 80 - nie każdy się znał). Okazało się, że brakuje jednego żołnierza - oczywiście od razu padały hasła o sabotażu i oddalenia się z bronią z jednostki.
Biegiem zapakowano kilku żołnierzy (w tym mnie) na stara 660 aby wrócić na teren strzelnicy w celu poszukiwań. Po kilkunastu minutach od przyjazdu odnaleźliśmy kolegę śpiącego z kałaszem w krzakach. Biedak, po przebudzeniu, za karę czołgał się w pełnym oporządzeniu ze strzelnicy do miejsca zakwaterowania w koszarach (ok 3 km) - my na Starze, on po piachu.
Do końca szkółki nie wyjechał na żadną przepustkę (6 miesięcy).

Ciekawy przypadek miałem będąc już prawie "dziadkiem". Po szkółce trafiłem do Szczecina i tam do końca swoich dni byłem kierowcą. Raz na jakiś czas pełniłem służbę jako kierowca oficera dyżurnego okręgu wojskowego. Oficer dyżurny okręgu pełnił nadzór nad jednostkami po godzinach pracy, kiedy kadry już nie było w jednostkach. Pewnego styczniowego wieczoru było alarmowe wezwanie do komendy w Stargardzie Szczecińskim. Po przybyciu, okazało się że jakiś żołnierz, za namową starszych falą, zszedł ze swojej warty i udał się do pobliskiego hipermarketu z bronią i pełnym oporządzeniu po piwo. (zatrzymała go ochrona sklepu). Człowiek dostał dwa lata .
Najgorsza sytuacja była w Smołdzińskim Lesie nad samym morzem, kiedy jeden z żołnierzy wracający podpity ze "stałki" został zabity przez swojego kolegę pełniącego służbę wartowniczą w strefie ogniowej. Potem wiozłem dwóch oficerów gdzieś pod Poznań do rodziny tego zabitego chłopaka - pamiętam rozmowę trepów w samochodzie w stylu: co powiedzieć matce... Ustalali swoją wersję... To zapamiętam do końca życia :cry:
LukaszO

Zdjęcia: 41

Postprzez Whites86 » 7 lipca 2013, 09:13

LukaszO napisał(a):
Whites86 napisał(a):czemu musial być w masce ?

Oj, chyba w wojsku nie był ;)

no nie był nie był bo nie miał zamiaru marnować czasu ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez lumix26 » 7 lipca 2013, 11:16

Whites86 napisał(a):no nie był nie był bo nie miał zamiaru marnować czasu ;)

To tak jak i ja :D
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez famabud » 7 lipca 2013, 13:55

Swego czasu u mojej cioci znalazłem takie oto pudełko po odpowietrzaczu. Jego nazwa lekko mnie rozbawiła. :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez Whites86 » 7 lipca 2013, 16:42

normalnie on naprawdę jest automatyczny :P
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez FOX » 7 lipca 2013, 18:16

tak na serio serio autentycznie automatyczny :)
FOX

Zdjęcia: 0

Postprzez Marek140 » 8 lipca 2013, 06:59

Ale czy producent jest pewien że ten odpowietrznik jest naprawdę automatyczny? :shock:
Lubię dobre brzmienie sprzętu sprzed lat.
Marek140

Zdjęcia: 508

Postprzez famabud » 8 lipca 2013, 09:46

Producent podkreśla, że ten produkt jest naprawdę, więc nie musimy się obawiać podczas kupna, że pudełko jest puste. ;)
Light is life
famabud

Postprzez famabud » 10 lipca 2013, 20:55

Nie mogłem się powstrzymać :twisted:

XXXJeDXXXX napisał(a):Nie ma co się przejmować że nie dokończyłeś tej ulicy, sfociłeś ją już 7 razy :)

Luk napisał(a):No ale bliskie zdjęcia oprawom na tej ulicy dopiero 2 raz ;)

:lol: :lol: :lol:
Light is life
famabud

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic