Tomek napisał(a):Al i Cu nie styka się bezpośrednio, za to wydaje mi się, że bezpośredni kontakt mosiądzu z aluminium to też nieudane małżeństwo...
Mosiądz i aluminium nie sprawia kłopotów.
Tomek napisał(a):Al i Cu nie styka się bezpośrednio, za to wydaje mi się, że bezpośredni kontakt mosiądzu z aluminium to też nieudane małżeństwo...
Elektroservice napisał(a):Tomek napisał(a):Al i Cu nie styka się bezpośrednio, za to wydaje mi się, że bezpośredni kontakt mosiądzu z aluminium to też nieudane małżeństwo...
Lampka napisał(a):Chyba gdzieś to już widziałem...
http://www.fotki.lighting-gallery.pl/im ... 76760.jpeg
Okazuje się, że coś takiego było w jednym z gniazd u mnie w mieszkaniu I do wczorajszego wieczoru to jakimś cudem działało... Jednak, (pewnie na szczęście) wczoraj zaczęło dziać się coś "dziwnego" z przedłużaczem, wpiętym do tego gniazdka, a dziś jak rozkręciłem gniazdko, to zobaczyłem właśnie to... Dziwi mnie zwłaszcza to, że takie przypadki powtarzają się już któryś raz w tym wątku Skąd ludzie brali pomysły takiego podłączania przewodów (pomijając niewiedzę), że spotykało się to nie pierwszy raz
Whites86 napisał(a):a wystarczyło by tylko przewód alu podpiąć na ta śrubke niżej...
Powrót do Domowe instalacje elektroenergetyczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości