Dzięki za wyjaśnienia. Nie bardzo wiem, czy można wstawiać publicznie wycinki z SIWZ przetargów (które są dostępne publicznie na WWW). Mam nadzieję, że do więzienia za to nie trafie

. A jak nie można to proszę o info choćby na PW - usunę. Mamy sobie w Lublinie jedną z wielu RS. Tym razem pada na RS Filaretów

. Pewnie kol. Famabud wie o którą rozdzielnie chodzi. Podpina się pod nią niedługo podstacja prostownikowa dla nowej sieci trolejbusowej. Oto specyfikacja podstacji:

Jak widać moc jest przeogromna....albo mi się po prostu tak wydaje

Mam pytania. Najpierw punkt 3. Czyli moc zwarciowa na szynach 15kV.....ale w którym miejscu to może być ? w samym RS-ie na wyjściu na przewód do podstacji prostownikowej czy już po przewodzie i dopiero w samej podstacji prostownikowej? Podstacja ma być zasilana dwoma kablami SN. Kabla jest ok. 150m....to w zasadzie tyle jeżeli chodzi o nową podstację. Budynek postawiony już jest, aktualnie wykończeniówka jest robiona. W środku...no cóż

jak to w środku. Zbiegają się wszystkie rury osłonowe ze słupów. Z boku wejście SN. I podmurówka na trafo. Nic ciekawego jeszcze

.
Jeszcze punkt 6. Moc 600kW 15 minutowa....czy po tych 15 minutach coś się zacznie dziać złego z kablami itp. czy po prostu chodzi o zakupioną moc, która łamie wtedy postanowienia, ale same kable mają się dobrze nawet przy mocy 800kW?
Teraz pytania co do samego RS...czy tam może być trafo? wiem, że kolega wyżej pisał, że tam raczej trafa niema, ale w takim razie po co z tyłu dwie pary drzwi i na dachu wystawiony klimatyzator? czyżby automatyka wymagała chłodzenia aż takiego?....w sumie centrum Zana mocno się rozbudowało na przełomie 10 lat a wszystkie stacje lecą z tej RS. Więc i klima potrzebna w lato

. Chyba tyle pytań na ten czas.....i tak sporo

. Dzięki i pozdrawiam!