Parę pytań do profesjonalistów

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Parę pytań do profesjonalistów

Postprzez Watt » 9 grudnia 2014, 23:26

To jest coś takiego :arrow: http://www.tim.pl/media/catalog/product ... 905_12.jpg , rurki są lekko żółtawe, co daje nie 2700, tylko 2500K ;)
Watt

Postprzez toomm40 » 9 grudnia 2014, 23:29

no ok, ale to jakiś jednostkowy przykład,widocznie jest taka wersja , ale przecież to nie stanowi o większości ;)
TELAM - i wszystko jasne :D
toomm40

Zdjęcia: 0

Postprzez Watt » 9 grudnia 2014, 23:33

No właśnie w marketach budowlanych połowę asortymentu kompaktów stanowią te ze zżółkłymi rurkami ;)
Watt

Postprzez litak1 » 10 grudnia 2014, 14:44

To nie są zżółknięte rurki tylko taki żółtawy luminofor w lampach osrama, który faktycznie daje 2500K
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego. Na tym forum łączymy teorię z praktyką. Nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. ;)
litak1

Zdjęcia: 259

Postprzez amisiek » 10 grudnia 2014, 17:52

Miałem taką świetlówkę ale świeciła fatalnie, światła wcale dużo nie było, a barwy skóry w tym świetle to była porażka. Dioda z Biedronki jest lepsza.
Lubię dobre światło.
amisiek
Site Admin

Zdjęcia: 1887

Postprzez bartek380V » 14 grudnia 2014, 10:11

mam takie pytanie Czy produkuje Sie sodowki z 3 jarznikami ? Logika podpowiada ze moze warto by bylo. Oczywiscie wszystko as odpowiednia cene bo biznes Tez musi Sie krecic. Jak jakosciowo na tle innych lamp plasuje Sie obecnie natrium ? To Chyba jeszcze polska firma. Bo z tego co na icy stronie czytalem to lampy skladaja w WArszawie a gdzie robia jarzniki ?
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
bartek380V

Zdjęcia: 4

Postprzez Watt » 14 grudnia 2014, 10:13

Sodówek z 3ma jarznikami nie produkuje się. Co do Natrium, to sprowadza jarzniki z Chin i składa lampy w Polsce :cry:
Watt

Postprzez Michal » 14 grudnia 2014, 12:48

bartek380V napisał(a):mam takie pytanie Czy produkuje Sie sodowki z 3 jarznikami ? Logika podpowiada ze moze warto by bylo. Oczywiscie wszystko as odpowiednia cene bo biznes Tez musi Sie krecic. Jak jakosciowo na tle innych lamp plasuje Sie obecnie natrium ? To Chyba jeszcze polska firma. Bo z tego co na icy stronie czytalem to lampy skladaja w WArszawie a gdzie robia jarzniki ?

Jakościowo Natrium wygląda bardzo dobrze, cztery lata tamu wymieniłem grupowo 50 szt. WLS TC Extra 250W na jednej z ulic w Poznaniu i jeszcze żadna nie padła .
Natrium jarzniki podobno bierze z Sylvanii. ;) ;)
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez bartek380V » 14 grudnia 2014, 19:35

A SYlvania jest dobra marka. Zawsze mnie zastanawialo skag maja jarzniki bo przy tych samych,mocach maja rozne wymiary. Zastanawialem Sie bad zrobieniem z nodow sodowego mixa z wlsp 110 . Zastanawiam Sie Tylko Kali zarnik szeregowo pasuje. Z obliczen pasuje no 400w I Chyba PHILIPS robi takie halogeny. Wiem ze jarznik w powietrzu dlugo nie poswieci ale bajer jest.
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
bartek380V

Zdjęcia: 4

Postprzez Michal » 14 grudnia 2014, 20:30

bartek380V napisał(a):A SYlvania jest dobra marka. Zawsze mnie zastanawialo skag maja jarzniki bo przy tych samych,mocach maja rozne wymiary. Zastanawialem Sie bad zrobieniem z nodow sodowego mixa z wlsp 110 . Zastanawiam Sie Tylko Kali zarnik szeregowo pasuje. Z obliczen pasuje no 400w I Chyba PHILIPS robi takie halogeny. Wiem ze jarznik w powietrzu dlugo nie poswieci ale bajer jest.

Z tą Sylvanią pomyliłem się. Jarzniki są z firmy niemieckiej BLV. Z resztą Natrium to obecnie spółka córka BLV.
Watt napisał(a):Sodówek z 3ma jarznikami nie produkuje się. Co do Natrium, to sprowadza jarzniki z Chin i składa lampy w Polsce :cry:

Nie pisz głupot ;)
Michal

Zdjęcia: 323

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic