Jeśli to ta lokalizacja, o której myślę to jest to ul. Lubelska - okolice lecznicy dla zwierząt Tutaj moje zdjęcia tego duetu z zeszłego roku, jest chyba niestety nieczynny.. viewtopic.php?f=9&t=789&start=1550
Był duet SOXa i ORZ-7-2 ( viewtopic.php?p=149463#p149463 ), były różne duety ze Świnoujścia, lecz innego duetu łyżki i SOXa niż ten jeszcze chyba nie było.
Tydzień temu wybrałem się w jedno miejsce sfotografować rzadkie już w Szczecinie oprawy ORZ-6-oo: ... i bardzo dobrze zrobiłem, bo wczoraj w tym miejscu zastałem taki widok:
Teraz pora na ciekawy duet na parkingu strzeżonym w Policach, obie oprawy już bez kloszy, w obu świecą lampy rtęciowe:
Kolejna ciekawostka, ulica Szafera w Szczecinie, Phillips oświetla ulicę, a łycha chodnik... a raczej drzewa przed chodnikiem:
Duecik dwóch łych przy alei Wojska Polskiego w Szczecinie, a poniżej trzeci towarzysz:
... i jeszcze pytanko. Co to za rodzaj oprawy? Dodam, że obie świecą światłem białym, chyba rtęciowym.
PKPENK napisał(a):Te dwie łychy z odwróconą oprawką to te na Piłsudskiego? Jeśli tak, to sowa zbiera coraz większe żniwo
Tak, to właśnie tam. Tydzień wcześniej byłem tam w nocy i jedna z nich jeszcze świeciła (ale nie miałem aparatu przy sobie, więc specjalnie następnego dnia, przyszedłem tam z aparatem w dzień po zdjęcie). Natomiast teraz wymienili wszystkie latarnie na tym odcinku Piłsudskiego na LED-owe, zarówno Łychy, jak nawet Strady.