Świeczki i kulki były w Pile produkowane jednocześnie zarówno z gwintem E 14 jak i E 27 i to od bardzo dawna. Byłem bardzo mały, to pamiętam jak byłem z matką w sklepie elektrycznym kupić taka matową świeczkę E - 27 i przepaliła się zaraz po wkręceniu. Podobna ciemniową żarówkę widziałem niedawno na giełdzie staroci, ale facet nie chciał jej sprzedać bez oprawy. W każdym razie żarówa miała czarną bańkę.toomm40 napisał(a):fajne, ja kiedyś kupiłem takie świeczki z gwintem E27, kilka sztuk 60 Watt , nie pamiętam już czy matowe czy przezroczyste. ale czy one były produkowane przez cały czas ,czy to tylko jakaś krótsza seria ,bo raczej świeczki były zawsze z małym gwintem...
a tu jakaś ciemniowa 15 Watt Telam niby
http://allegro.pl/zarowka-ciemniowa-cze ... 97431.html
W stanie była nawet dobrym, tylko średnio mi się podobała, choć to stary Polam i gość stówe za nią chciał. Do tego niedługo nie będę miał gdzie trzymać tych gratów, bo nie dysponuję żadną piwnicą ani komórką, zaś różnego typu opraw mi ciągle przybywa.toomm40 napisał(a):to trzeba było kupić żarówkę razem z oprawą , a oprawę postawić na OLX lub Allegro
(no chyba ,że była w jakimś opłakanym stanie )
qba napisał(a):W stanie była nawet dobrym, tylko średnio mi się podobała, choć to stary Polam i gość stówe za nią chciał. Do tego niedługo nie będę miał gdzie trzymać tych gratów, bo nie dysponuję żadną piwnicą ani komórką, zaś różnego typu opraw mi ciągle przybywa.toomm40 napisał(a):to trzeba było kupić żarówkę razem z oprawą , a oprawę postawić na OLX lub Allegro
qba napisał(a):W stanie była nawet dobrym, tylko średnio mi się podobała, choć to stary Polam i gość stówe za nią chciał. Do tego niedługo nie będę miał gdzie trzymać tych gratów, bo nie dysponuję żadną piwnicą ani komórką, zaś różnego typu opraw mi ciągle przybywa.toomm40 napisał(a):to trzeba było kupić żarówkę razem z oprawą , a oprawę postawić na OLX lub Allegro
Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości