Ale nie wszystkie. Trzeba trafić. Te co ja do tej pory kupiłem mają aluminiowe.Watt napisał(a):Mosiężne gwinty mają żarówki Heliosa.
Ale nie wszystkie. Trzeba trafić. Te co ja do tej pory kupiłem mają aluminiowe.Watt napisał(a):Mosiężne gwinty mają żarówki Heliosa.
Jak ja lubiłem zawsze te żarówki. Potrafiły wiele lat świecić. W takich pomieszczeniach jak WC, czy piwnice, kotłownie pomieszczenia gospodarcze zachowywały się najdłużej.jacekk napisał(a):U mnie w wc była żarówka POLAMP, taka z żarnikiem w kształcie litery C, jednoskrętka 100W na 220V. Świeciła 14 lat... Padła przy myciu kloszaJak to się ma do dzisiejszych żarówek każdy chyba wie
qba napisał(a):Jak ja lubiłem zawsze te żarówki. Potrafiły wiele lat świecić. W takich pomieszczeniach jak WC, czy piwnice, kotłownie pomieszczenia gospodarcze zachowywały się najdłużej.
także myłem żarówki. Przezroczyste wodą i płynem do naczyń, a matowe i mleczne skórką z cebuli. I podobnie zacząłem na nie zwracać uwagę, kiedy pod koniec lat 90 zaczęły być wypierane przez dwuskrętki. także poszukiwałem w sklepach jakichś zapasów żarówek z jednoskrętką. Cos mi się nawet udało zdobyć, a parę sztuk mam do dziś.jacekk napisał(a):qba napisał(a):Jak ja lubiłem zawsze te żarówki. Potrafiły wiele lat świecić. W takich pomieszczeniach jak WC, czy piwnice, kotłownie pomieszczenia gospodarcze zachowywały się najdłużej.
Też je lubiłem, zwłaszcza jak pojawiły się dwuskrętki które zastępowały jednoskrętki w oprawach to zacząłem bardziej o nie dbać, jak to z gatunkami na wymarciu bywa. W moim pokoju co pół roku wykręcałem taką żarówkę i ją myłemDo dziś mi to zostało, czasem lituje się nad tym co się świeci i czyszczę, bo faktycznie to przedłuża ich życie.
Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość