lumix26 napisał(a):Koło mnie są oprawy SGP340 czy to możliwe że od 2009 aż po dziś żadna lampa sodowa nie padła ,dodam że świecą regularnie - są to jakieś lepsze lampy czy jakdodam ze te lampy to Philips
Jarek napisał(a):Ciekaw jestem, jak to jest z tą trwałością lamp sodowych. U mnie na osiedlu na ulicy (oprawy SL-100) była wymiana grupowa wraz z malowaniem slupów dwa lata temu na wiosnę. I tej zimy już dwie sodówki padły (zaczęły migać, i szybko przestały świecić całkiem), a dwie kolejne rozpalają się na biało, znakiem tego pewnie też niedługo padną. Wynikałoby z tego, że ich trwałość, to jakieś 2 do 3 lat.
Whites86 napisał(a):Jarek napisał(a):Ciekaw jestem, jak to jest z tą trwałością lamp sodowych. U mnie na osiedlu na ulicy (oprawy SL-100) była wymiana grupowa wraz z malowaniem slupów dwa lata temu na wiosnę. I tej zimy już dwie sodówki padły (zaczęły migać, i szybko przestały świecić całkiem), a dwie kolejne rozpalają się na biało, znakiem tego pewnie też niedługo padną. Wynikałoby z tego, że ich trwałość, to jakieś 2 do 3 lat.
może było tylko malowanie słupów zamiast wymiany grupowej ?![]()
ja obserwowałem sodówki które padały po pół roku, i obserwuje jedną która pali się już bite 10 latto jest loteria
Jarek napisał(a):Ciekaw jestem, jak to jest z tą trwałością lamp sodowych. U mnie na osiedlu na ulicy (oprawy SL-100) była wymiana grupowa wraz z malowaniem slupów dwa lata temu na wiosnę. I tej zimy już dwie sodówki padły (zaczęły migać, i szybko przestały świecić całkiem), a dwie kolejne rozpalają się na biało, znakiem tego pewnie też niedługo padną. Wynikałoby z tego, że ich trwałość, to jakieś 2 do 3 lat.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość