[Michał] Prywatne Muzeum Opraw

Wasze oprawy oświetleniowe

Re: Prywatne Muzeum Opraw

Postprzez rtęciówka » 9 kwietnia 2008, 20:40

Coś wspaniałego :) Gdyby mi ktoś zaoferował taką kolekcję za samochód, to chyba bym sie skusił :D
Pozdrawiam,
Kuba
rtęciówka

Zdjęcia: 498

Postprzez Michal » 9 kwietnia 2008, 21:21

Edziu napisał(a):No, naprawdę nie wiem co powiedzieć :o :D :D :D , super kolekcja, naprawdę sama klasyka klasyków :) ;) . Michał musi mieć naprawdę mocną instalacje żeby jednocześnie uruchomić tyle lamp. 8-)

Rzeczywiście to już kres możliwości tej instalacji.Na fazie,z której są zasilane te 4 oprawy na 2 lampy na rozruchu prąd dochodzi do 21A,a po rozgrzaniu spada do ok 16A,pewnie byłby mniejszy,gdyby w OUR 2400były kondensatory.Instalacja do tych opraw jest na przedłużaczach :oops: ,które robią się ciepłe.Cała instalacja jest zabezpieczona wył S 303 C 20 i jakby jeszcze dołożyć jakieś malutkie korytko 125 to byłoby pewnie jak to mówią elektrycy: bum,błysk i czarny pysk :D :mrgreen: A te oprawy muszą świecić bo ja w tym garażu odstresowuję się i naświetlam :geek: w celach zdrowotnych :mrgreen: :mrgreen:
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez cieszyn » 9 kwietnia 2008, 22:44

Michal napisał(a):
Edziu napisał(a):No, naprawdę nie wiem co powiedzieć :o :D :D :D , super kolekcja, naprawdę sama klasyka klasyków :) ;) . Michał musi mieć naprawdę mocną instalacje żeby jednocześnie uruchomić tyle lamp. 8-)

Rzeczywiście to już kres możliwości tej instalacji.Na fazie,z której są zasilane te 4 oprawy na 2 lampy na rozruchu prąd dochodzi do 21A,a po rozgrzaniu spada do ok 16A,pewnie byłby mniejszy,gdyby w OUR 2400były kondensatory.Instalacja do tych opraw jest na przedłużaczach :oops: ,które robią się ciepłe.Cała instalacja jest zabezpieczona wył S 303 C 20 i jakby jeszcze dołożyć jakieś malutkie korytko 125 to byłoby pewnie jak to mówią elektrycy: bum,błysk i czarny pysk :D :mrgreen: A te oprawy muszą świecić bo ja w tym garażu odstresowuję się i naświetlam :geek: w celach zdrowotnych :mrgreen: :mrgreen:

A weź Michał te wszystkie oprawy, zainstaluj na jakim Starze skrzyniowcu albo w starym autobusie i rób objazd po Polsce, najpier szlakiem naszych mieszkań!
Jak ja bym chciał tak choć na chwile być wokół tylu opraw "metalic, nówka, pierwszy właściciel" !!!

Kto wie, może Twoje wnuki lub pra-pra-pra-prawnuki staną się kiedyś właścicielami Twojej super-hiper kolekcji, wycenianej na giełdzie w Nowym Jorki za grube setki tysięcy baksów???

PS. A nie mógłbyś tak dla mnie zaświecić i sfocić mojej ulubionej Królowej OerZetki Pierwszej razem z jej towarzyszem - panem OBs-em ??? - tak Cię proszę :cry:
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Whites86 » 10 kwietnia 2008, 11:28

ja sie niebede rozpisywał napisze tylko jedno Michał gratulacje, mozna tylko pozazdroscic... :roll: ale kolekcja jest SUPER :mrgreen:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez mateusz » 10 kwietnia 2008, 15:39

Noooooooo :D :D :D :D :D Coś pięknego Mam pytanko : czy te oprawy sa polakierowane ,tak jak samochody - metalik ?
Czy malujesz je jakąś emalią do metalu np. NOBILES ,czy HAMMERITE ?
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez KaszeL » 10 kwietnia 2008, 16:44

Niesamowicie to wygląda. Brak mi słów po prostu.
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez Luk » 10 kwietnia 2008, 17:14

Skąd masz Michał te lampy z ulic zebrałeś? :D A tak na poważnie kupiłeś od kogoś?
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez -Wizard- » 10 kwietnia 2008, 17:18

Jak zwykle Michał serwuje świetne fotki, gratuluję kolekcji. :)
-Wizard-

Postprzez swietlik » 10 kwietnia 2008, 18:20

:arrow: Michał Jesteś niemożliwy :D :D :D Coś wspaniałego... zobaczyć tyle palących się klasyków na raz :)

Ja bym chciał mieć taką wystawę w pokoju swoim :mrgreen: Ale to pewnie dopiero na swoim M, bo teraz za takie coś by mnie z domu wyrzucili... A zabezpieczenie mam 3 x B25 A i to w bloku :!: Więc mam większe możliwości od strony technicznej ;)

:arrow: Michał mam jeszcze do Ciebie propozycje :D Do opraw na 2 lampy wkręć penninga i rtęciówkę albo połącz te 2 lampy na jednym dławiku :!: Po pewnym czasie te 4 oprawy będą sobie nieregularnie migać :mrgreen: no może nawet kiedyś wpadnę tam i zrobimy taki eksperyment :mrgreen:
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Postprzez WLSP » 10 kwietnia 2008, 18:43

Michale :!: - gratuluję tak wspaniałej kolekcji :shock: . Widać ile włożyłeś pracy w odnowienie tych super klasyków.Proszę zdradź :oops: :oops: :oops: sposób na doczyszczenie klosza do OURW bo mój jest z deka zielonkawy i matowy a Twój to kryształ.Te metalowe oprawki E40 to są nówki czy jest na nie jakaś ,,metoda chemiczna,, :?: .
WLSP

Zdjęcia: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wasze kolekcje