trojmiejski napisał(a):Nocne zdjęcia dobre i pokazują co trzeba. Oczywiście więcej takich fot się przyda tym bardziej, że na forum mam wrażenie jest stosunkowo mało zdjęć z Ambasadorami w akcji.
Dzięki, a już się bałem, że raczej nie ma co ich pokazywać na forum

Więcej fot nocnych klasycznej sody od dawna zamierzam zrobić, szczególnie tam, gdzie występują ambassadory - podobno rzadki w Polsce widok, choć u nas częsty. Samą Grójecką obcykałem przelotnie, w biegu, i głównie są to zdjęcia z tego skrzyżowania. Na kompleksowe obcykanie zbieram się dłuższy czas - teraz mniej sprzyjające warunki, bo długo trzeba czekać na załączenie, poza tym czasu mam mało.
W planach mam też uwiecznienie takich ulic jak Kinowa czy Broniewskiego, tu próbka z tej drugiej:
https://www.google.pl/maps/@52.269406,2 ... !2e0?hl=plNie wiem dokładnie, ile sztuk ambassadorów liczy, ale ma ponad 3 km długości, i w całości oświetlona jest tym typem opraw, nie liczących pojedynczych strad... z 50 się tego uzbiera, jeśli nie więcej

I to w większości na tych cienkich starych wuzetach stoją, i na łukowatych wysięgnikach - całość zestawu pewnie ustawiona jeszcze w latach 60-tych, dla łyżek pierścieniowych pierwszej generacji.