Na tej fotce gdzie widac rozbitego LRFa 125 w OCP to zarowka miala getter rozpylony na bance kolo gwintu ? BYła jakaś firma co robiła LRF y z takimi getterami ? A moze to fotomontaż ? Kto podmienił jarznik ?
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
No mi tez sie tak wydaje ,ostatnio jak swiadomie zapowietrzyłem WLS 150 to po minucie getter znikł. Ja jednak obstaje przy swoim poniewaz ten niby getter jest zbyt równy i ma charakterystyczny odcień srebra. Sam getter to mogą byc jakieś sole baru (uznawane za toksyczne)
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
Te SGS to były w wersji 250W, Ambary nie jestem pewien jaka moc, lecz po rozmiarze widać, że to wersja Ambar 3 więc 150W lub 250W.
10 lutego spacerowałem gdy było już dość ciemno, a przy ustawieniu załączania zasilania na późną porę to jeszcze nie było odpalone więc odpuściłem sobie zdjęcia, przy najbliższej okazji zrobię parę zdjęć.
patrzę dziś przez okno i ... oprawy sodowe pozdejmowane na mojej i sąsiedniej ulicy postaram się zrobić jeszcze kiedyś foty ,jak będzie ładna pogoda i wieczorem w akcji wcześniej było tak na sąsiedniej ulicy :
Jedyny słup, który nigdy nie zaznał sody ( no chyba że w przeszłości do łychy wkręcony był wkręcony penning, ale tak pewnie nie było)
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku