matit1 napisał(a):Zastanawia mnie to jak taki skok napięcia ma wpływ na komputer i monitor.
Raczej pomijalny, krótki skok napięcia nie powinien znacząco wpłynąć nawet na taką elektronikę

matit1 napisał(a):Zastanawia mnie to jak taki skok napięcia ma wpływ na komputer i monitor.
Beton napisał(a):To ładnie oszukują z tym "czystym sinusem". Masz ten sam model, czyli CDS? Mam nadzieję, że obciążenie oprawą go nie uszkodzi tak, jak tej przetwornicy.
matit1 napisał(a):Beton napisał(a):To ładnie oszukują z tym "czystym sinusem". Masz ten sam model, czyli CDS? Mam nadzieję, że obciążenie oprawą go nie uszkodzi tak, jak tej przetwornicy.
Tak, CDS. Jak będziesz odpalać oprawę to proponowałbym akumulator o większej pojemności żeby nie rozładował się po chwili, i radiator chłodzący tranzystory jest taki trochę mizerny i na dłuższą prace pod dużym obciążeniem może za słabo chłodzić więc zwróć na to uwagę. A ta to myślę, że powinien sobie bez problemu poradzić z łychą 250W
Beton napisał(a):
Aku będzie oczywiście samochodowy na odpalonym silniku, także spokojnie, nie zamierzam używać żadnych żelówek.Może zamontuję mu wentylator komputerowy.
Taki trapez dał Ci ten UPS pod obciążeniem?
matit1 napisał(a):Taki trapez był przy braku obciążenia, im większe obciążenia tym powiedzmy podstawa trapeza rozjeżdża się na boki a góra trapezu obniża się. Tak poza tym sprawdziłem przed chwilą go na LRFie 125W ze statecznikiem bez kondensatora i prąd po starcie wynosił ok 18A. Jednak radiator a w zasadzie 2 prostokąty aluminiowe robiące za radiatory zrobiły się na tyle gorące, że aż zaczęły parzyć jak ich dokonałem, więc albo wymień sobie radiator albo dobry wentylator tam wsadź.
KaszeL napisał(a):Panowie, jak chcecie upsa z czystym sinusem na wyjściu to Fideltronic Ares, Ever Sineline albo, i chyba najtaniej stary APC Smart-UPS. Tylko tam przy większych mocach są już aku 2x12V albo nawet 4x12V
Whites86 napisał(a):Beton napisał(a):
Aku będzie oczywiście samochodowy na odpalonym silniku, także spokojnie, nie zamierzam używać żadnych żelówek.Może zamontuję mu wentylator komputerowy.
Taki trapez dał Ci ten UPS pod obciążeniem?
moim zdaniem taki zestaw staje się niepraktyczny, nie wszędzie da się podjechać samochodemco zrobisz gdy znajdziesz oprawe na jakiś łąkach zaroślach itp. do których nie podjedziesz samochodem ?
matit1 napisał(a):Najlepiej posprawdzaj sobie jego jak dostaniesz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości