Niekoniecznie...Nikt nie powiedział,że wewnątrz oprawy jest lampa wyładowczamateusz napisał(a):czujnik ruchu do LRFa albo WLSa![]()
To chyba mało prawdopodobne ,on włancza światło tylko na czas ,jak ktoś przechodzi ,albo co kolwiek się porusza ale szybko gasi światło . Ten czujnik jest pewnie od jakiegoś halogena
CDM napisał(a):Hmm...w Warszawie widziałem więcej takich miejsc...Są to "tymczasowe" przewieszki wykonane w celu zasilenia opraw, które nie mogłyby świecić normalnie z powodu awarii kabli zasilających. Dziwne to rozwiązanie, ale być może to oświetlenie ma być niedługo zastąpione nowym, więc od biedy takie rozwiązanie na krótki okres jest do przyjęcia.
Michal napisał(a):CDM napisał(a):Hmm...w Warszawie widziałem więcej takich miejsc...Są to "tymczasowe" przewieszki wykonane w celu zasilenia opraw, które nie mogłyby świecić normalnie z powodu awarii kabli zasilających. Dziwne to rozwiązanie, ale być może to oświetlenie ma być niedługo zastąpione nowym, więc od biedy takie rozwiązanie na krótki okres jest do przyjęcia.
Z doświadczenia wiem,że te "tymczasowe"jak się już zrobi to wiszą po dobre kilka lat lub dłużej.Jak już się zrobi taką przewieszkę i oprawy zaświecą to o naprawie docelowej się zapomina lub znajdują sie inne ważniejsze sprawy.Taką przewieszkę tymczasową montowałem zimą 1995 roku na parkingu dworca głównego w Poznaniu i wisi do dzisiaj
Paweł napisał(a):Jak zawsze doskonałe zdjęcia Cieszyn![]()
Jeśli chodzi o te OCP przy al.Armii Ludowej to są w nich rtęciówki.
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości