Ta ORZ-3 jest w samym centrum, zaraz obok głównego dworca, trochę nieciekawe miejsce na odpalenie moim zdaniem ale trzymam kciuki

Widok z drugiej strony torów (stojąc niedaleko budynku dworca, zdjęcie podglądowe z komórki):

Wnęka słupowa otwarta, ale czy jest dostęp do przewodów nie wiem, nie zaglądałem:

Na mapce lepiej widać tą niezbyt ciekawą lokalizację:

P.S.
Mały off-top ale takie coś jest niedaleko tamtych opraw przy przystankach, po przeciwnej stronie torów (tej samej co ta ORZ-3), zaraz obok przystanku Myszków Światowit. Mój post z 1 czerwca 2008, do tej pory nic się nie zmieniło:
rtęciówka napisał(a):U góry biedna, marnująca się łyżka...

Na dole otwarta wnęka słupowa (słup od dawna odłączony):

Trochę niekompletna, bezpiecznika nie ma, oprawa odłączona...

Wystarczyłoby podłączyć prąd do tych dwóch przewodów, a oprawa prawdopodobnie by zaświeciła

Drugi słup. Z oprawą podobnie, marnuje się na górze.

Jednak wnęka słupowa zamknięta...

...na objemkę z taką śrubą:

Ciekawość rzecz ludzka, chciałem zobaczyć kompletną wnękę słupową i podroczyłem się z tą śrubą...

Gdy otwarłem drzwiczki one zamiast osiąść na zawiasach spadły na ziemię

Od razu po otwarciu wyglądało to tak:

Odkręciłem śruby mocujące osłonkę zacisków:

OUKSy o których piszesz fociłem w grudniu 2010, ich zdjęcia wiszą w wątku "Zdjęcia zimowe", strona 14
rtęciówka napisał(a):

A ta przy przystankach jeszcze w 2008 mi się jedna na foto załapała, należały do Myszkowskiej Fabryki Naczyń Emaliowanych Światowit (to były przystanki dla pracowników) więc foty była w wątku temu miejscu poświęconemu:
http://forum.lighting-gallery.pl/viewto ... 2&start=20rtęciówka napisał(a):
Nie wiem tylko czy hałas agregatu i ogólne zamieszanie nie zainteresowałyby jakiegoś stróża czy ochroniarza dozorującego tereny po byłej MFNE wykupione przez prywatne firmy w bezpośrednim sąsiedztwie tych OUKSów, przystanki są kawałek dalej po drugiej stronie ulicy ale też mogłoby się tak stać, jeśli chodzi o te łyżki wyżej to blisko jest strzeżony przejazd kolejowy