qba napisał(a):Trzeba byłoby odnaleźć tabliczkę. Istniała kwadratówka w wersji rtęciowej 400W, bardzo rzadka zresztą. Pzred laty w na stronie oprawyinfo.pl była informacja o kwadratówce na rtęć 250, ale potem żane karty katalogowe tego nie potwierdziły. Zresztą ja często spotykałem miejsca, gdzie kwadratówki latami świeciły z rtęciówkami i nigdy nie widziałem ich świecących na pomarańczowo, a okazywało się, że to wersja OUS 400, np gdy odpadła tabliczka i leżała na ziemi, oraz można było dostrzec wewnątrz układ do sodówki.
Nie było sposobności podejścia bliżej pod oprawę i zrobienia zdjęcia tabliczki bo teren ogrodzony.Zapewne było jak piszesz,że do oprawy OUS 400W dano LRFy 250,tym bardziej że oprócz OUS-ów wisiały tam jeszcze OURW2250.Więc za jednym razem zakupiono takie same lampy do wszystkich opraw.
A to już inne OUS-y z terenu boiska przy ul.Bogedaina w Pszczynie.Warto zwrócić uwagę (o ile to możliwe bo fotki wykonane zza ogrodzenie z jednej perspektywy) na drzwiczki komory osprzętu,które skorodowały całkowicie w niektórych oprawach.

to co zostało po klapce