Parę pytań do profesjonalistów

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Parę pytań do profesjonalistów

Postprzez lampawls » 13 lutego 2017, 15:59

Witam,teraz pytanka ode mnie:
1. Ile mniejwięcej(wagowo) jest zbrojenia w żerdziach ŻN, ALA ?

2. Pytanie do osob zajmujących się stricte robotami w budownictwie mieszkaniowym: Czy wymiana instalacji w mieszkaniu w czasie 6 dni,łącznie z bruzdowaniem w cegle,układaniem przewodów,lepieniem bruzd i białym montażem osprzętu to długi czas i ile powinienem wziąć pieniędzy za taką robotę ? Dodam,że 6 dni nie robione dzien po dniu lecz soboty głównie, oraz, że instalacja to wybitnie lata 50te mieszane z 70tymi,bergman i przewody w bawełnie, gdzieniegdzie aluminium łączone na RAUPĘ :evil: z miedzią, ilość punktów 3 obwody gniazdowe, 4 oświetleniowe,rozdzielnica 4 polowa :?:

Z góry dzięki za wyjaśnienie :) .
Powróciłem na lighting-gallery.pl
lampawls

Zdjęcia: 591

Postprzez Whites86 » 13 lutego 2017, 16:25

wszystko zależy od tego jak duży to dom, ile punktów ile obwodów itp. itd., taki mniejszy 4 pokojowy dom ze sraczem kuchnią i przedpokojem spokojnie w 5 pełnych dni bym ogarnął (bez szpachlowania)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Re:

Postprzez slaweklampy » 13 lutego 2017, 16:52

Farel03 napisał(a):Czy lampka Osrama o oznaczeniu HQI-T N/SI jest dostosowana do pracy na stateczniku rtęciowym podobnie jak HPI-T Philipsa ?

Tak, więcej danych można znaleźć w karcie katalogowej.
Spieszmy się zbierać stare lampy i radia, tak szybko odchodzą.
slaweklampy

Zdjęcia: 1766

Postprzez Farel03 » 13 lutego 2017, 17:05

Gdybym potrzebne dane znalazł , nie pytałbym o to. Akurat w karcie katalogowej cisza na ten temat jest
Lepsze jest wrogiem dobrego. Najprostsze rozwiązania są najlepsze
Farel03

Postprzez wyolon » 13 lutego 2017, 21:02

/
Ostatnio edytowano 20 grudnia 2017, 22:55 przez wyolon, łącznie edytowano 1 raz
wyolon

Postprzez MRP200 » 13 lutego 2017, 21:54

lampawls napisał(a):Witam,teraz pytanka ode mnie:
2. Pytanie do osób zajmujących się stricte robotami w budownictwie mieszkaniowym: Czy wymiana instalacji w mieszkaniu w czasie 6 dni,łącznie z bruzdowaniem w cegle,układaniem przewodów,lepieniem bruzd i białym montażem osprzętu to długi czas i ile powinienem wziąć pieniędzy za taką robotę ? Dodam,że 6 dni nie robione dzień po dniu lecz soboty głównie, oraz, że instalacja to wybitnie lata 50te mieszane z 70tymi, bergman i przewody w bawełnie, gdzieniegdzie aluminium łączone na RAUPĘ :evil: z miedzią, ilość punktów 3 obwody gniazdowe, 4 oświetleniowe,rozdzielnica 4 polowa :?:

Z góry dzięki za wyjaśnienie :) .

Przy takich robotach czasami lepiej dogadać się na system dniówkowy. Ja tak robiłem.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Postprzez OUKS340 » 14 lutego 2017, 00:32

Panowie, czy ktoś miał do czynienia z gramofonem WG-1100fs? Po dotknięciu któregokolwiek sensora wyboru wielkości płyty mechanizm jedzie do końca i fotokomórka wyłącza silnik po czym mechanizm wraca do ustawienia początkowego. W opisie serwisowym elektromagnes powinien zatrzymać mechanizm po dotarciu styku wyboru wielkości płyty. Tak nie jest. Elektromagnes ściąga kotwice, mechanika jedzie dalej. Styki wyboru wielkości zostały wyczyszczone, pasek wymieniony, wartości napięć posprawdzane, krańcówki również. I dalej nie mogę tego cuda naprawić :?
OUKS340

Zdjęcia: 119

Postprzez galad » 14 lutego 2017, 22:22

Pytanie czy zdychająca rtęciówka zużywa więcej W niż gdy jest nowa?
Światło żarowe, to jest to!!
galad

Postprzez Farel03 » 14 lutego 2017, 23:06

To zależy , co robi. Jeżeli nie może zapalić i jednie słabo się tli wyładowanie pomiędzy elektrodami głównymi i zapłonową , to zdecydowanie mniej :P

Ale generalnie nie
Lepsze jest wrogiem dobrego. Najprostsze rozwiązania są najlepsze
Farel03

Postprzez galad » 14 lutego 2017, 23:12

Myślałem że skoro lampa jest wydojona i świeci już z zielonkowatym zafarbem to jażnik jest już na tyle zużyty że wyładowanie ma trudniej powstać i żeby zaistniało lampa zyżywa więcej prądu.
Światło żarowe, to jest to!!
galad

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic