Parę pytań do profesjonalistów

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Parę pytań do profesjonalistów

Postprzez OUKS340 » 27 lutego 2017, 01:11

Elektroservice napisał(a):A ja mam takie pytanie: posiadam radio podobne do tego: http://www.hifisoundconnection.com/1997 ... ayer-Radio z tym, że bez CD i niestety mam z nim kilka problemów - radio słabo odbiera, czasem działa OK, niestety jednak większość czasu nie działa prawidłowo. Zauważyłem też, że pokrętło głośności (nie jest to typowy potencjometr bo kręci się w nieskończoność) nie zawsze działa, czasem trzeba się sporo nakręcić aby "załapało". Kolejnym problemem jest trzeszczący potencjometr balansu i nie zawsze działające niektóre z klawiszy. Spotkał się już ktoś z podobnym problemem w oryginalnych radiach Chryslera? Czy jest to uszkodzenie procesora czy po prostu brudne styki w przyciskach itp?
Fajnie by było gdyby udało się naprawić to radio, bo jak już działa prawidłowo, to gra naprawdę fajnie i w Chryslerach radia europejskiego standardu 1DIN nie wyglądają za dobrze :roll:

Na początek popatrz dokładnie czy nie masz zimnych lutów. Scalaki SMD najlepiej od razu przelutuj używając do tego odpowiedniego topnika. Ten kręcący się w kółko potencjometr (zwany enkoderem) spróbuj wyczyścić preparatem KONTAKT S. Jeżeli nie pomoże to tylko wymiana, na szczęście są dostępne. Pozostałe styki również nim potraktuj. Potencjometr balansu najlepiej wyczyścić KONTAKTEM PR.
Środek ten doskonale czyści potencjometry nie niszcząc ich warstwy węglowej.
OUKS340

Zdjęcia: 119

Postprzez OUSF » 28 lutego 2017, 19:59

Witam!
Nawiązując do mojego posta z OCP przed oknem, myślałem, żeby obdarować monterów takim MH:
https://brilum24.pl/pl_PL/p/Lampa-metal ... oC6MHw_wcB
Co o tym myślicie?
Ma być zimna barwa, a także dość dobre(ale nie jakieś full wypas) Ra czy tam CRI(oddawanie barw, zapomniałem jak to się nazywa). Moc to 70W.
Pzdr
OUSF

Postprzez MercuryFenix » 28 lutego 2017, 20:04

Bardzo dobrze ocenienona... :)
Pasja czyni nas wyjątkowymi
MercuryFenix

Zdjęcia: 16

Postprzez OUSF » 1 marca 2017, 16:55

Witam!
Czy jest możliwe, że w poście z 2014 roku są budynki dawnego Telama/Polama, wyburzonego w 2011? :roll:
http://fotki.lighting-gallery.pl/images ... 51139.jpeg
O co chodzi?
OUSF

Postprzez Elektroservice » 1 marca 2017, 17:26

Wiem, że niezgodne z tematyką forum, ale są tutaj osoby, które znają się na wielu rzeczach więc zapytam :)
Czy poniższy wykres sondy lambda jest prawidłowy, czy jednak coś tu jest nie tak?

Obrazek
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez MRP200 » 1 marca 2017, 21:09

OUSF napisał(a):Witam!
Czy jest możliwe, że w poście z 2014 roku są budynki dawnego Telama/Polama, wyburzonego w 2011? :roll:
http://fotki.lighting-gallery.pl/images ... 51139.jpeg
O co chodzi?

Mercurylamp, bo to prawdopodobnie jej post, wrzuciła fotkę z przed lat.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Postprzez OUSF » 1 marca 2017, 21:14

A ok. Dzięki.
OUSF

Postprzez bartek380V » 1 marca 2017, 22:01

[quote="Elektroservice"]Wiem, że niezgodne z tematyką forum, ale są tutaj osoby, które znają się na wielu rzeczach więc zapytam :)
Czy poniższy wykres sondy lambda jest prawidłowy, czy jednak coś tu jest nie tak?

Sonda nowa chyba nie jest ale widac ze zmiany są. Z tego co wiem to jest zle kiedy lambda daje stale napiecie bez zmian. Oczywiscie mowie o pierwszej lambdzie . Tutaj pracuje od około 0,12 V do 0,9V Jak spalanie przyzwoite to bym sie nie martwił .
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
bartek380V

Zdjęcia: 4

Postprzez Elektroservice » 1 marca 2017, 22:25

Spalanie wysoce nieprzyzwoite :evil:
2 litrowy silnik spala takie ilości paliwa jakby był to co najmniej 4 litrowy potwór...
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez KaszeL » 1 marca 2017, 22:33

Nie przesadzaj. 4 litry w mieście palą ponad 20l/100. I to jest właściwe spalanie. U ciebie jest trochę dużo, ale bez przesady. Pamiętaj, że to jest benzyna nie TDI :\
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic