Elektroservice napisał(a):Takie stateczniki występowały też w wersji świetlówkowej w belkach Mesko.
Owszem, były takie, ale dosyć szybko Mesko zaczęło montować stateczniki z ELGO.
Ja mam taki(tyle, że rtęciowy) w swojej OUR400
Elektroservice napisał(a):Takie stateczniki występowały też w wersji świetlówkowej w belkach Mesko.
kamil napisał(a):Pytanie do kolegów elektryków , w najbliższym czasie będę u siebie na działce podłączał prąd i takie pytanie wraz z kablem zasilającym od razu puścić do furtki / bramy jakieś przewody sterownicze czy lepiej zakopać arota
kamil napisał(a): pytanie nr 2 po drodze kabla do domu jest mały budynek gospodarczy i czy ZE będzie się bardzo pluło jak w złączu będą podłączone dwa kable oczywiście nie pchał bym 2 kabli pod jednego zuga tylko zastosował złączkę która to umożliwia no i na koniec czy do całej operacji wystarczą uprawnienia E i D bo takowe posiadam akurat czy ZE wymaga jeszcze jakiś innych aby podać zasilanie na obiekt ?
kamil napisał(a):No i w warunkach jest zapisane że kabel zasilający ZK > dom 5x10 ale myśląc przyszłościowo chcę wpakować 5x16 chyba nikt nie będzie robił problemów że jest położony trochę grubszy
OUKS340 napisał(a):Serie próbne FLi pojawiły się pod koniec lat 70tych po kupnie licencji u FRATERa. Najstarszy SZF jaki widziałem był z 1982r.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości