Niewarte w każdym razie swojej ceny, pomimo że światło dawały znacznie lepsze niż świetlówki kompaktowe... Zdążyłem się w każdym razie po raz kolejny zrazić do LEDów.

W lodówce mam żarówkę

robert03 napisał(a):Whites86 napisał(a):nie przesadzacie troche z tymi ledami w lodówce ? one sprawdzą się tak samo dobrze jak żarówka, jak padnie tez wymieniasz i będzie swiecić, nie rozumiem o co to cale zamieszanie
Nie ma żadnego zamieszania i pewnie trochę przesadzamy. Mi się nigdy w lodówce żarówka nie przepaliła. U rodziców w 30 letniej Silesji paliła do końca (sprzedali lodówkę razem z mieszkaniem i pewnie nadal działa), W nowszych modelach też nigdy. Więc skoro teoretycznie LED'y są trwalsze od żarówek powinny być niewymienne i pracować dożywotnio bez problemów.
Whites86 napisał(a):robert03 napisał(a):Whites86 napisał(a):nie przesadzacie troche z tymi ledami w lodówce ? one sprawdzą się tak samo dobrze jak żarówka, jak padnie tez wymieniasz i będzie swiecić, nie rozumiem o co to cale zamieszanie
Nie ma żadnego zamieszania i pewnie trochę przesadzamy. Mi się nigdy w lodówce żarówka nie przepaliła. U rodziców w 30 letniej Silesji paliła do końca (sprzedali lodówkę razem z mieszkaniem i pewnie nadal działa), W nowszych modelach też nigdy. Więc skoro teoretycznie LED'y są trwalsze od żarówek powinny być niewymienne i pracować dożywotnio bez problemów.
w lodówce którą moja matka używała około 30 pare lat żarówka padła tylko raz, w lodówce którą ja obecnie używam 12 lat nadal świeci, ale nie ukrywam że chyba z ciekawości kupie jakiegoś małego leda na E14 i tam zastosuje
galad napisał(a):U mnie w lodówce żarówka padła raz, jakoś tak z 2 lata temu (lodówka kupiona nowa w 1997) więc trochę poświeciła. W domu nadal są miejsca gdzie mam wkręcone tradycyjne żarówki (strych, piwnica) i nie będę ich wymeniał bo świecą może 20 minut w całym roku.
latarnik napisał(a):Według mnie świetlówki liniowe nadal są idealnym rozwiązaniem do wszelkiego rodzaju pomieszczeń gospodarczych, garaży, strychów. Do mieszkań też nie są złe, ale w mojej rodzinie nikt inny by ich w pomieszczeniach mieszkalnych nie zaakceptował
JeD napisał(a):latarnik napisał(a):Według mnie świetlówki liniowe nadal są idealnym rozwiązaniem do wszelkiego rodzaju pomieszczeń gospodarczych, garaży, strychów. Do mieszkań też nie są złe, ale w mojej rodzinie nikt inny by ich w pomieszczeniach mieszkalnych nie zaakceptował
U mnie tez niby nie akceptowali, tak samo jak chłodnej barwy, a teraz innej w kuchni nie chcą
latarnik napisał(a):Według mnie świetlówki liniowe nadal są idealnym rozwiązaniem do wszelkiego rodzaju pomieszczeń gospodarczych, garaży, strychów. Do mieszkań też nie są złe, ale w mojej rodzinie nikt inny by ich w pomieszczeniach mieszkalnych nie zaakceptował
Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości