galad napisał(a):Wylutuj tranzystory i sprawdź miernikiem czy któryś nie jest uszkodzony, możesz też sprawdzić jakie tam siedzą tranzystory i jeżeli są śmiesznie tanie to wymienić "na pałę", niekiedy daje to dobre rezultaty, ja w swoim monitorze (przetwornica próbkowała i nie odpalała monitora) miałem dwie możliwości wymienić HOT-a, lub przed jego wymianą sprawdzić czy któryś kondensator nie stracił pojemności, wymieniłem na pałę wszystkie w okolicy WN i po pierwotnej stronie przetwornicy i monitor ruszył, działa już 2 rok po naprawie, co najlepsze kondensatory na 400V pozyskałem ze starych świetlówek![]()
Druga sprawa, czy spotkał się ktoś z was z lampami Led filament z jednym pręcikiem led czyli 1W na gwinty E14 i E27 w bańkach B35 i A60/A55?
Jedyne co znalazłem to B35 E14 1W, ale trzeba od azjatyckich braci kupić całe 50 szt, a to koszt ok 140$
Tyle, że Adam wyraźnie napisał "kto by mógł to (urządzenie) naprawić", a nie pytał o dobre rady co i gdzie wlutować czy wylutować, bo nie każdy zna się na elektronice. Osoba obeznana w elektronice poradzi sobie bez tych dobrych rad.