tommykrk napisał(a):Skotniki.
Obecnie królują nieizolowane linie na słupach typu ŻN z poprzecznikami, co jest moim ulubionym typem konstrukcji. Na słupach są oznaczenia 89 a w innym obszarze 90, co sugeruje, że linie były stosunkowo późno modernizowane w ten sposób, bo w latach 90 już pojawiały się nieizolowane linie. Do czasów modernizacji ok 1997 r. na głównych drogach pamiętam trumienki i wiem, że stosowane były też oprawy our125, bo na bocznych drogach do posesji pozostały aż do 2009 r. Jeśli ktoś dysponuje zdjęciami Skotnik sprzed modernizacji w 1997 r. a jeszcze lepiej- sprzed 1989r. to byłbym bardzo zadowolony. Ciekawi mnie historia linii oraz oświetlenia tego rejonu, jak też sąsiedniej dzielnicy- Kobierzyn. Ciekaw jestem, czy oświetlenie przełożono z poprzednich słupów, czy wspomniane rtęciowe oprawy były z tych samych lat, co słupy.
qba napisał(a):... Wydaje mi się, że to montaż kwadratówek. Na kwiecie w oddali chyba jakieś rtęciowe oprawy wiszą, a i na naczepie chyba leży coś, co może być zdemontowaną oprawą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości