Beton napisał(a):trojmiejski napisał(a):Spokojnie, wielu tutaj docenia lecz po prostu nie komentuje. Osobiście uważam, że bardzo sympatyczna akcja, tym bardziej, że miejsce bardzo klimatyczne. Jaka jest obecnie konfiguracja UPSa, że tak dobrze daje radę? Pamiętam, że swego czasu dość szybko się poddawał.
Nie wiem, ile osób jeszcze tu zagląda (sam wpadłem pierwszy raz od bardzo dawna).
UPS dalej szybko się poddaje, szczególnie pod bardzo dużym obciążeniem, ale tym razem akumulator 7ah i zapasowy 2ah wystarczył na odpalenie widocznych na zdjęciu opraw. Świetlówki w jadalni najdłużej świeciły gdzieś ok. 20 sekund. Później zabezpieczenie przed nadmiernym rozładowaniem wyłącza UPS. Niestety akumulator oberwał już na samym początku, przy próbach uruchomienia oświetlenia korytarza, i przy świetlówkach w sali ping-ponga. Gdybyśmy zaczęli od jadalni, może dałby radę dłużej. Być może kiedyś wyjazd się powtórzy, ale to z lepszą kamerą, i przydałby się zapas żarówek małej mocy (np 25W), żeby nie było szkoda ich zostawić w oprawach.
Nadal nas sporo, ale wielu ma obowiązki w tym ja, i jestem tutaj tylko cieniem własnej aktywności, ale mam nadzieje ze jak bedzie mniej na głowie, wrócę z nową porcją filmów oraz zdjęć