Właśnie mijają ledwo dwa tygodnie od zrobienia zdjęć MIXów na przystanku Gdynia Leszczynki, a już zdążyli wszystkie powymieniać na zamienniki LED. Jest to o tyle kuriozalne, że 1 kwietnia mają ruszyć roboty w ramach których właśnie modernizacji ulegną Leszczynki oraz Grabówek, więc docelowo te Strady i tak pójdą do kosza. Oczywiście żeby nie było zbyt różowo, z tych zamienników LEDowych jeden już zdążył paść, a drugi świeci o połowę słabiej niż powinien. Jednakże po kolei, wpierw, wejście na przystanek:

Zamiast świetlówek są LEDowe zamienniki:

Strady:

Proszę spojrzeć na Stradę po prawej na drugim od końca słupie, świeci o połowę słabiej ze względu na padającego LEDa:

Klasyczny przystanek to i klasyczny kibel, gdybym pojawił się parę minut wcześniej to bym trafił na EN71-052 w barwach fabrycznych, a tak jest EN57-1122 w barwach współczesnych SKM (wewnątrz ma LEDy). Swoją drogą widać też nieświecącą Stradę:

Zbliżenie na lampę:

Tak wygląda jak się ściemniło:

Jako, że jednocześnie będzie też robiony Grabówek to postanowiłem pojechać także tam. Wewnątrz ORPE z rtęcią nadal są. Ze względu na ciasne przestrzenie i fakt, że do lustra miałem tylko obiektyw 70-300mm przy sobie, zdjęcia szerokokątne zrobiłem komórką, a zbliżenia lustrem:

Na Stoczni wkręcono marketowe LEDy do OUR-125, ale jedna sztuka nadal świeci z Penningiem: