[Toruń] oświetlenie miasta

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Toruń] oświetlenie miasta

Postprzez famabud » 6 grudnia 2022, 12:22

Sporo braków w kwestii sprawności punktów oświetleniowych. Pytanie czy to celowe działanie czy wynik awarii/zaniedbania.
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez trojmiejski » 6 grudnia 2022, 18:49

W wielu miejscach faktycznie wyglądało to słabo, myślę, że częściowo oprawy wyłączono w celu oszczędności, a część może nie działać przez roboty drogowe. Przykładowo na remontowanej trasie tramwajowej te kwiaty wyglądały tak, że wszystkie ramiona obcięto, została goła korona i choć w momencie przejazdu stały, to docelowo raczej wylecą:
https://www.google.com/maps/@53.0232565 ... 384!8i8192
trojmiejski

Zdjęcia: 3344

Postprzez Edziu » 17 czerwca 2025, 20:29

Odświeżam wątek o swoim mieście. Byłem przekonany że już znam wszystkie zakamarki swojego miasta, okazało się, że przez przypadek znalazłem jeszcze miejsce gdzie można zobaczyć dwa duże maszty. Są to tereny po zakładach Drosed dawniej Poldrob, zakład uległ spaleniu w 2008 roku, cały zakład był oświewtlony takimi masztami, kiedyś wrzucałem na forum takie zdjęcie gdzie hale zostały rozebrane i wśród krzaków stały same maszty, kwiaty nie sa takie stare bo zakład był pudowany 89-90 rok, aż dziwne że zdecydowano się w tamtym czasie na 10 ramienne maszty z oprawami rtęciowymi. 2 maszty ostały się jeszcze w bazie transportu, jeden jest przerobiony na 5strad ale one na pewno nie świecą bo pod nimi sa naświetlacze, ciekawi mnie jeszcze 10 ramiennik bo wokoło nie ma żadnego innego oświetlenia i ciekaw jestem czy cokolwiek się na nim świeci.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Poprzednia strona

Powrót do Miasta polskie