Edziu napisał(a):Naprawdę super fotki, w koszalinie było kiedyś naprawdę dużo kwiatów i również oświetlających całe ulice,![]()
Najbardziej podoba mi się fotka nocna tych 4 kwiatów jest rewelacyjna, porównując fotkę tego pociętego kwiata sodowego, stwierdzam że pod rtęcią było znacznie jaśniej i przyjemniej
![]()
![]()
![]()
przez Michal 30 sierpnia 2008, 23:34
Oświetlenie koszalińskich ulic projektował w latach siedemdziesiątych mój wujek -oświetleniowiec,od którego dostałem wiekszość starych katalogów opraw oświetleniowych.Miałem nawet gdzieś oryginalne wycinki z gazety pokazujące stawianie kwiatów z oprawami ORZ 6 przy ul.Fałata przed centralnymi dożynkami w Koszalinie.Niestety gdzieś sie zapodziały w moim bałaganie.
qba napisał(a):Własnie pamiętam te kwiaty na ORZ 6, ale one były troche dalej. lata 70 to chyba największy boom na stawianie kwiatów. Czy twój wujek projektował może jeszcze oświetlenie w innych miastach? Masz jeszcze wiecej informacji od wujka, jak to kiedyś wygladało?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości