przez qba » 1 grudnia 2008, 13:33
Ja Wrocław pamiętam jeszcze z lat 80. Tam po raz pierwszy zobaczyłem krótką serie OUS250 (na terenie chyba jakiejś zajezdni), ORZ 3 (w okolicach ul Dąbrowskiego to było), Strady (pętla tramwajowa na Biskupinie i jakiś kwiat, nie pamietam dokładnie gdzie), WLSP (juz wtedy było ich sporo, ale najlepiej zapamiętałem świecącą na pomarańczowo OUR 125 i eliptyczne źródło w kwadratówce). Pamietam jak o zmierzchu jechałem tramwajem, i świeciło pełno neonów, rtęciówek, sodówki głównie na kwiatach na Trasie WZ, Była tez jakaś ulica, na której świeciły UOSFy. To najlepiej zapamiętałem, blade białoniebieskie śiwatło już chyba dość mocno wyświeconych Daylightów. Nie pamiętam jednak co to była za ulica. Jak ostatnio szukałem na trasie tramwaju jadącego od dworca na Biskupin, to znalazłem kilka ulic, które spełniałyby te kryteria, jednak na żadnej juz UOSFów nie było. pamiętam też zamocowaną na budynku kwadratówkę bez klosza, naprzeciw dworca przy Piłsudskiego. Ile razy byłem we Wrocku, ona zawsze była przepalona. Tylko gasła i zapalała się na przemian. Ciekawiło mnie, czy to była cały czas ta sama sodówka, czy wymieniane tak szybko padały.
Ostatnio edytowano 9 stycznia 2012, 22:26 przez
qba, łącznie edytowano 1 raz
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM"
- ułatwia prace wykonywane w domu
- nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku
- stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku