W tym przypadku masz racje KaszeL, aczkolwiek to dotyczy tylko ori opraw Siemensa, bo te z ES-SYSTEM to niestety nie to samo, jutro może wybiore sie w pewne miejsce gdzie jest wuchta SLek z syfem w kloszu
Mam takie pytanie, czy oprawy firmy ES-SYSTEM mają taką samą krzywą rozsyłu światłości jak oprawy firmy Siemens czy może jednak będą się one różnić? Czy posiada ktoś może dane fotometryczne oprawy ze stajni Siemens`a najlepiej w postaci pliku do programu Calculux. Z góry dziękuję za odpowiedź.
lampawls napisał(a):Mi się SL 100 podoba.Nie wiem dlaczego niektórym się nie podoba...
Mnie się niepodobna,dlatego że: Ten klosz,lekko wypukły,wygląda jakby był zdeformowany- Ja nie mam nic przeciwko parabolicznym odbłyśnikom,ale moim zdaniem,w tym przypadku wyjątkowo brzydko wygląda- ...Ta forma mogła być bardziej udana,lecz ja uznaje SL-100 z najbrzydszą oprawę na świecie,produkowaną obecnie .
Widzę,że raczej wszędzie decydujący o montażu tych opraw nie doczytali,że należy do nich montować mleczne lampy eliptyczne, bo tylko wtedy te oprawy prawidłowo rozsyłają światło..