Żarówki

Klasyczne i te nieco rzadziej spotykane

Re: Żarówki

Postprzez DocBrown » 12 września 2009, 23:06

Hehehe, walczy sie z żarówkami na wszelkie sposoby :D
Ale mnie to akurat nie interesuje, bo nie mam zamiaru ich stosować, a już tym bardziej tych halogenów, do tego to w ogóle nie mam przekonania, w moim domu nie będzie ani jednej żarówki :twisted:
DocBrown

Postprzez KaszeL » 13 września 2009, 02:10

W lodówce też będzie kompakt? :P
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez Whites86 » 13 września 2009, 09:49

KaszeL napisał(a):W lodówce też będzie kompakt? :P

w lodówce bedzie soda 50W :lol:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez CDM » 13 września 2009, 13:05

Pewnie producenci lodówek przejdą na ledy :roll:
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez DocBrown » 13 września 2009, 14:58

Już przeszli.
Jak w lodówce padnie żarówka to albo w ogóle jej nie wymienie (bo mi oświetlenie w lodówce w ogóle nie jest potrzebne) albo wstawie jakieś diody.
DocBrown

Postprzez gory » 13 września 2009, 21:56

powiało grozą...
Pozdrawiam
Bartek

---------------------------------------------------------------------------------
nie boję się, gdy prąd jarznik zżera, bo mam latarkę Energizera ! ;)
gory

Zdjęcia: 4

Postprzez mariano » 14 września 2009, 16:09

DocBrown napisał(a):Hehehe, walczy sie z żarówkami na wszelkie sposoby :D
Ale mnie to akurat nie interesuje, bo nie mam zamiaru ich stosować, a już tym bardziej tych halogenów, do tego to w ogóle nie mam przekonania, w moim domu nie będzie ani jednej żarówki :twisted:

Nareszcie w jednej kwestii z Doc Brownem sie moge zgodzic. W moim domu takze nie bedzie ani jednej zarówki. Stopniowo kazda zarówke która sie przepali ( nie bede dobrych wyrzucal) bede zatepowal wyladowczymy zródlami swiatla. Co wiecej powiem, na róznych forach wszyscy sie oburzaja, ze zarówki zostana zakazane i wyparte przez swietlówki. A ja jestem za dyrektywa UE i powinni jak najszybciej wszystkie zarówki wycofac z produkcji i sprzedazy.
mariano

Postprzez Whites86 » 14 września 2009, 18:58

mariano napisał(a):
DocBrown napisał(a):Hehehe, walczy sie z żarówkami na wszelkie sposoby :D

Nareszcie w jednej kwestii z Doc Brownem sie moge zgodzic. W moim domu takze nie bedzie ani jednej zarówki. Stopniowo kazda zarówke która sie przepali ( nie bede dobrych wyrzucal) bede zatepowal wyladowczymy zródlami swiatla. Co wiecej powiem, na róznych forach wszyscy sie oburzaja, ze zarówki zostana zakazane i wyparte przez swietlówki. A ja jestem za dyrektywa UE i powinni jak najszybciej wszystkie zarówki wycofac z produkcji i sprzedazy.

szkoda tylko ze pominieto ten fakt ze Unia nierobi tego dla ekologii jak to sie wszedzie rozglasza tylko z tego powodu by nakręcic sprzedaz i zyski firmom oswietleniowym
jesli tradycyjna zarówka kosztuje 1zł a przecietna swietlowka 12zł to odrazu widac jakie zyski ma z tego firma ktora je produkuje ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Toczek » 15 września 2009, 19:24

Whites86 napisał(a):
Toczek napisał(a):Tak samo jest z cukrem, też 10kg na osobę :D

mowicie powaznie czy se jaja robicie ?? nigdy w sklepie niewidzialem takiej paranoi :roll:

Mówię poważnie, przy okazji jak będę na zakupach to zrobię zdjęcie tabliczki przymocowanej nad regałem z cukrem ;)
Pozdrawiam,
Piotrek.
Toczek

Zdjęcia: 163

Postprzez leon0785 » 15 września 2009, 19:58

Tradycyjne żarówki są w niektórych miejscach niezastąpione nieocenione i jedyne w swoim rodzaju w przeciweństwie do świetlówek kompaktowych. Jaka to jest ekologia skoro korpus jest z plastiku a wewnątrz jest rtęć. Pozatym jest to ekologia kupowana za nasze pieniądze. Rozporządzenie UE mówiące o wycofaniu lamp żarowych jest ogromnym błędem urzędników z Brukseli. Jeszcze sami na własnej skórze odczują braki standardowych żarówek :!: :!: :!:
leon0785

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe